HNK Hajduk
SLUŽBENO

HAJDUK PREDSTAVIO NOVO POJAČANJE Na Poljud je stigao brazilski napadač, a Grk je i napustio Poljud nakon jedne sezone

Piše: Slaven AlfirevićObjavljeno: 17. srpanj 2018. 10:37

Jairo de Macedo da Silva novi je igrač Hajduka, 26-godišnji napadač stiže iz grčkog PAOK-a, a s Bijelima je u pripremnoj bazi na Pohorju potpisao ugovor na dvije godine s opcijom produljenja za još jednu godinu. Brazilski napadač u Hajduku će nositi dres s brojem 21, piše Slobodna Dalmacija.

Posljednje tri godine Jairo je član PAOK-a odakle je dva puta išao na posudbe u PAS Gianninu i Sheriff Tiraspol. Prethodno je igrao za slovački Trenčin te brazilsku Madureiru. Rođen je u Rio de Janeiru, a karijeru je započeo u Botafogu.

Brazilac je za PAOK odigrao ukupno 22 utakmice, a pri tom je postigao dva pogotka i četiri asistencije. Na posudbi u PAS Giannini odigrao je 29 susreta te je upisao po četiri pogotka i četiri asistencije. Prethodno je u Trenčinu u 47 utakmica zabio 14 golova i upisao isti broj asistencija.

- Znam da je Hajduk najveći klub u Hrvatskoj, poznat u Europi, čuo sam za sjajnu povijest Kluba i čim sam saznao da postoji mogućnost dolaska ovdje bio sam jako sretan. Moje ambicije su osvajati trofeje i stvarati novu povijest Kluba, želim svojim igrama ostaviti traga u Hajduku - kazao je novi napadač Bijelih nakon potpisa ugovora.

Istovremeno je objavljeno da je Hajduk raskinuo ugovor sa Savvasom Gentsoglouom. Bijeli su vijest potvrdili na svojim službenim web-stranicama.

- Genstsoglou više nije igrač Hajduka, s 27-godišnjim igračem sporazumno je raskinut ugovor, a karijeru će nastaviti u ciparskom Apoelu iz Nikozije.

Na Cipru ga još nisu obznanili, barem do ponedjeljka navečer, ali je razmjena dokumenata u tijeku i dogovor postignut, a i Hajduk ga je eto službeno pozdravio, pa tu nema iznenađenja. S Pohorja je uzeo one way ticket, nema povratne karte., navodi Slobodna Dalmacija.

Linker
20. travanj 2024 08:54