Ante Cizmic / CROPIX / CROPIX
OGROMAN POTENCIJAL

HAJDUK RIJECI 'KRADE' NAJBOLJEG JUNIORA Svi su uvjereni da je novi Zlatan Ibrahimović! Želi ga i Bayern, no sjajni napadač stiže na Poljud!

Piše: Slaven AlfirevićObjavljeno: 05. lipanj 2017. 12:49

Franko Kovačević, dakle, a ne Andrijašević, napadač je juniora Rijeke i trebao bi nakon 15. lipnja doći u Hajduk. Još se ne može tvrditi, međutim pregovori su uznapredovali i jedan je od dvadeset dječaka ili momaka s kojima se razgovara jer Hajduk želi podići konkurenciju i dodatno selektirati u svim dobnim kategorijama, piše Slobodna Dalmacija.

Iz Rijeke su nam pak, na izravan upit o mogućnosti da im ode nesumnjivo daroviti junior, kojega su u listopadu 2015. doveli iz Bjelovara, odgovorili:

- Istječe mu ugovor 15. lipnja, slobodan je...

Dakle, ne bi trebalo biti drame. U Rijeci su digli ruke u vis, spoznali kako im “novi Ibrahimović” neće ostati na Rujevici jer je između ostaloga - navijač Hajduka!

U Hajduku će se profilirati u drugoj momčadi. U zimu je bio i na pripremama s prvom momčadi Rijeke, međutim ne produžava ugovor. Što ozljeda skočnog zgloba (koja je navodno sanirana i u Hajduk će doći sasvim zdrav), što odluka da se približi Hajduku, udaljili su ga iz prve postave juniora Rijeke. Pa je veći dio proljeća apstinirao.

Stoga je zabio samo šest golova ove sezone, ali ga treba gledati kroz prizmu 22 gola iz ranije sezone u kadetima Rijeke. U kolovozu postaje punoljetan, inače iz Križevaca, igrao u Bjelovaru. Uzela ga Rijeka. I na poziv bio na probi u Bayernu.

Popunio košaru berbe ‘99.

Je li pretenciozno pasti u vatru pa reći kako ima karakteristike a la Zlatan Ibrahimović?! Hej?! Međutim, takav ga glas prati po terenima lige mlađih uzrasta. Navija za Hajduk, Hajduk skočio, Rijeka nemoćna. Najbolji u svome 1999. godištu. Time bi Hajduk popunio košaru berbe ‘99. dok čeka grozdove plodova 2000., 2001...

U Poljudu ne trče unaprijed. Kad se objavi službeno bit će gotovo. Vraća nas u ne tako davna doba kad je Hajduk uzimao Rijeci talente, braću Maloku, Elvira i Trojana, Elvir je igrao za prvu momčad i prodao se u Španjolsku, mlađi Trojan je požurio na kaljenje u Zaprešić, pa Goricu.

Kovačević stiže s prtljagom da ima mote Ibrahimovića. Samo još desetak dana...

Linker
19. travanj 2024 12:08