Carlos Rodrigues/Getty Images
POJAČANJA U ZADNJOJ LINIJI

HAJDUK U LOVU NA STOPERA! BIJELI SU ODGOVOR PRONAŠLI U BIVŠEM IGRAČU DINAMA Tiha želja Hajduka bi zaobilaznim putem mogla stići na Poljud!

Piše: Slaven AlfirevićObjavljeno: 12. siječanj 2020. 12:41

Nema još pojačanja, ni prinova u Hajduku, ali radi se, potraga je u tijeku, treba odaslati umirujuće tonove. Nisu najavljene objave dolazaka u Antalyji za ovaj vikend, povijest nas uči da se klupko ne odmota odmah, isti čas, nego treba pričekati, a prijelazni rok traje. Nije ni na polovici.

Danas ćemo se pozabaviti stoperskim pitanjem, stopera se traži u Poljskoj i Portugalu, u fokus nam ulaze Zoran Arsenić, bivši stoper Osijeka, sad u Jagielloniji Bialystok, te Branimir Kalaica, sad u Benfici, a ranije junior Dinama i juniorski reprezentativac iz generacije Nikole Mora, Josipa Brekala, Adriana Šempera, Ivana Delića, koja je nastupala na SP u Čileu prije par godina, prenosi Slobodna Dalmacija.

Ivan Kepčija sportski direktor Hajduka, radio je ranije u Poljskoj, bio je cijenjen direktor u varšavskoj Legiji i ima na dlanu poljsku scenu, pa je na nju usredotočen. Premda je trenutno s momčadi u Antalyji, da bude uz njih u prvim radnim danima u Turskoj.

Potraga se grana, širi, no najprije da spomenemo kako je Ivan Runje, kao prvi poljski "pick" Ivana Kepčije ipak preskup za trenutačne želje "bijelih". Jagiellonia Bialystok ne bi Runju pustila ispod pola milijuna eura i u taj posao Hajduk ne bi ulazio kao što je primjerice lani otkupio Oleksandra Svatoka iz ukrajinske Zorje. Zahvat oko Runje danas bi bio gotovo duplo skuplji od lanjskog hitnog privođenja Svatoka u ime europskih ambicija. Pa kako je skuplji i od Svatoka, onda ta ideja zamire, zalazi za hajdučkim obzorom.

No, ima kombinacija mimo Runje, evo ih:

1. Zoran Arsenić – stoper je i branič u Jagielloniji baš poput Runje, a čini se u povoljnijoj situaciji da ga Hajduk dovede. Ne bi bio toliko skup. Kepčija je dobro upoznat s njim, radi se o mladiću koji je svojedobno napustio Osijek imajući u džepu ponudu iz Poljske. Pamtimo kako ga je Osijek stavio sa strane jer Arsenić nije htio produžit s Osijekom, imajući za to ljeto 2017. već dogovor s Poljacima. Nije to bila Jagiellonia nego Wisla iz Krakowa gdje se zadržao do lanjskog siječnja. Zbog financijskih dugovanja jednostrano je raskinuo ugovor s klubom iz Krakowa te preselio u društvu Jagiellonije koja ga je objeručke prigrlila. Da bude Runjin suigrač. Najbolje da oba stopera Jagiellonije presele u Poljud!? Naravno, to nije realno. Arsenić je već iskusan, navršio je 25, rođen 2. lipnja 1994. godine u Osijeku. Sad mu se pruža prilika da se domaćoj sceni vrati u dresu Hajduka, nakon dvije i pol godine Poljske.

2. Branimir Kalaica – on je stara, davna i ne baš tiha želja Hajduka; s pričom kako simpatizira "bijele" još otkako je bio član Dinama i reprezentativac, grijao je stalno moguću selidbu u Poljud. Pa ipak, otišao je u Benciku, a nije u Hajduk. Međutim, poučak Davida Čolina je baš poučan, ideš zaobilazno. Iz Dinama u Monaco, pa onda tek u Hajduk. Tako i Kalaica, prvo Benfica... Podsjetimo, Hajduk je u projekt Čoline nešto novca uložio, kao na primjer i u Ivana Dolčeka. Hajduk u zadnju godinu dana vadi novac iz bičve za odštete. Gdje su ona posna vremena kad se Goran Vučević morao snalaziti i dovoditi igrače s nula kuna obeštećenja? To je bila tegoba i umjetnost. Sad zazvoniš s par stotina tisuća eura, nije to malo. No, ne može se pretjerivati, Marin Brbić posebno smatra kako to ne bi bilo razumno. Ne znamo kolike je točno gabarite dopustio Tudoru, Staniću i Kepčiji. Daj za Svatoka, daj za Čolinu, daj za Dolčeka, daj za Posavca, daj za Eduoka, daj, daj, daj... A moraš nešto dat, ne mo'š uvijek biti stipsa. Svatoka su barem nivelirali, dobili rikverc. E sad, Kalaica je zanimljiv kadar, rođen 1. lipnja 1998. godine u Zagrebu, visok 195 centimetara, prošao je sve hrvatske mlađe selekcije.

Linker
14. travanj 2024 15:59