Robert Matić / hajduk.hr
PRVI PERUANAC U DRESU BIJELIH

HAJDUK U SAMOM FINIŠU PRIJELAZNOG ROKA DOVEO NAPADAČKO POJAČANJE 'Čim sam došao u Split uvjerio sam se koliko ljudima znači ovaj klub'

Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 03. rujan 2019. 00:31

Napadač Ivan Bulos Guerrero (26) je novi igrač Hajduka, prvi Peruanac u povijesti splitskoga kluba. Stigao je u posljednjim satima prijelaznoga roka iz Deportivo Municipala bez odštete, a s Bijelima je potpisao na ugovor na jednu plus jednu godinu i nosit će dres s brojem sedam.

- Dolaskom Bulosa posljednjeg dana prijelaznog roka definirali smo momčad za buduće razdoblje. Riječ je o igraču s kojim ćemo dobiti na širini igračkog kadra u napadačkom dijelu momčadi. Željeli smo napadača koji je drukčiji profil i karakteristike u odnosu na ono što imamo trenutno u kadru. Gledali smo na to da bude u okviru naših financijskih mogućnosti, a da dobijemo igrača koji će biti jedna opcija više u ofenzivnom dijelu momčadi. Nadam se da će svoju prigodu iskoristiti na najbolji mogući način – kazao je sportski direktor Saša Bjelanović.

U karijeri je igrao za Sporting Cristal, Standard Liege, Sint Truiden, Universitario, Deportivo Municipal, Boavistu i O'Higgins, a upisao je i dva nastupa za peruansku reprezentaciju. Nadao se i prije dvije godine nastupu na SP-u, ali je imao tešku ozljedu koljena. Inače, Bulos vuče hrvatske korijene, jer je njegova baka rođena u Rijeci, a davno se odselila u Peru gdje živi i danas.

- Čim sam došao u Split uvjerio sam se koliko ljudima znači ovaj klub. Bio sam na derbiju prije nekoliko dana, gledao sam s tribina i osjetio nevjerojatnu strast i emociju. Želim biti dio ovog kluba, opravdati povjerenje koje sam dobio i pomoći svojoj momčadi da ostvari što bolje rezultate - kazao je Bulos nakon potpisa.

Linker
24. travanj 2024 16:59