CROPIX
ROŠADA NA POLJUDU

HAJDUKOV JUNAK I MILJENIK TORCIDE OSTAJE NA POLJUDU, A EVO KOJIH DEVET IGRAČA NEMA RIJEŠENU SITUACIJU Nađena i zamjena za Nijemca koji napušta Split

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 11. lipanj 2019. 17:44

Stanko Jurić produžio je obvezu s Hajdukom za još jednu godinu i po novom ugovoru s Bijelima se vezao do kraja lipnja 2021. godine.

- Iznimna mi je čast i zadovoljstvo produžiti ugovor s voljenim klubom, vjerujem da je pred nama uspješan rezultatski period i obećavam svima da ću ugraditi cijelog sebe da ostvarimo zacrtane ciljeve. Cijeli sam život sanjao da ću jednog dana zaigrati u bijelom dresu, to mi se ostvarilo, a danas sam dobio potvrdu da zaslužujem biti ovdje - kazao je Jurić nakon potpisa novog ugovora.

Stanko Jurić igrač je koji je najbrže napredovao prošle sezone, a postao je ujedno i simbol igrača dalmatinskog bazena. Rijetki su poput njega uopće uspijevali dobiti šansu proteklih godina, a Jurić je svoju priliku iskoristio na najbolji način. Taj 22-godišnji Splićanin u siječnju prošle godine stigao je iz Dugopolja, prošao pripreme s Kopićevom prvom momčadi, da bi potom bio proslijeđen u drugu ekipu Bijelih. Nakon polusezone u B momčadi Hajduka ponovno je dobio šansu na pripremama prve momčadi.

Split, 200419.
Stadion Poljud.
Nogometna utakmica 30. kola 1. HNL izmedju Hajduka i Rijeke.
Na fotografiji: Stanko Juric usao je na sjevernu tribinu da zapjeva s Torcidom nakon pobjede.
Foto: Duje Klaric / CROPIX
Duje Klaric / CROPIX

- Nisam gubio nadu ni kada sam bio sedmi ili osmi vezni na ljetnim pripremama.

Ali osipao se vezni red Bijelih prošlog ljeta odlascima Savvasa, Radoševića i Tome Bašića. Pridodala se i Beširovićeva ozljeda u Sofiji i s klupe je dignut do tada anonimni Stanko Jurić. Debitant je u prvom nastupu postigao pogodak i do kraja sezone upisao 30 utakmica u bijelom dresu, s pet pogodaka i dvije asistencije. Sjajna debitantska sezona odjeknula je i na tržištu, pa su Bijeli požurili produžiti ugovor s Jurićem. Uostalom, nije slučajno da je od 10 igrača kojima obveza s klubom istječe u ljeto 2020. Jurić prvi produžio ugovor. Jer u “konkurenciji” su i stožerni prvotimci poput Juranovića, Jaira, Jradija, Lopeza i Hamze, ali prvi je produžio Jurić, igrač ponikao u splitskom Adriaticu koji se preko Dugopolja u 21. godini domogao Hajduka, potom potpisao prvi, a već nakon jedne sezone i drugi, produljeni i sigurno financijski bolji ugovor.

Nije sporno da je zaslužio, kao što je i Hajduk preko Jurića pokazao da ima igrača i u dalmatinskom bazenu, da se dopunska selekcija ne treba nužno raditi u Portugalu, Grčkoj i širom Europe. I domaće vrijedi.

Devet igrača Hajduka pred važnom odlukom

Nakon što je Stanko Jurić produljio obvezu s Bijelima do 2021., ostalo je još devet igrača kojima ugovor s Hajdukom istječe sljedećeg ljeta: dva vratara, kapetan, dva stopera, tri vezna i jedan od najboljih napadača.

Redom su nanizani na popisu, a pritom je jasno da neće svi produživati ugovor, odnosno da će biti prodaja, raskida: Duka, Ljubić, Juranović, Vučur, Lopez, Hamza, Jradi, Teklić, Jairo.

Markus Pavić zamjena za Fomitschowa?

Markus Pavić, 24-godišnji lijevi bek Istre, ozbiljno je zainteresirao Hajduk, koji traži igrača na toj poziciji nakon odlaska Fomitschowa. Nijemcu je istekao ugovor s Hajdukom, ali Paviću nije istekao ugovor s Istrom, pa Hajduk mora platiti određenu odštetu Puljanima.

Transfermarkt Pavića drži na cijeni od 150.000 eura, ali to, dakako, ne znači da će i Hajduk toliko platiti Puljanima.

Linker
18. travanj 2024 16:35