NASTUPAO I ZA HRVATSKU

HAJDUKOVO DIJETE NAKON IZRAELSKE AVANTURE POTPISALO ZA PRVAKA BOSNE I HERCEGOVINE 'Ovo je velik klub, svjestan sam gdje dolazim!'

Piše: Ivan ČilićObjavljeno: 26. lipanj 2019. 12:58

Iskusni hrvatski nogometaš, Trogiranin Mirko Oremuš (31) novi je igrač osvajača dvostruke krune u prošloj sezoni, FK Sarajevo. Oremuš i bordo klub s Koševa dogovorili su suradnju za naredne dvije godine, negdašnji nogometaš splitskih Bilih u Sarajevo dolazi kao slobodan igrač.

"Sretan sam povodom realizacije transfera. Znam da je momčad ostvarila veliki uspjeh u protekloj sezoni, dati ću sve od sebe da pomognem svojim suigračima da i ove sezone ispunimo ciljeve. Sarajevo je veliki klub, svjestan sam gdje dolazim ali isto tako da ću morati zaslužiti svoje mjesto u momčadi", rekao je Oremuš.

Koordinator sportskog segmenta u Sarajevu, negdašnji prvi topnik Emir Hadžić zadovoljan je zbog angažmana hrvatskog nogometaša.

"Dajemo sve od sebe da nađemo nogometaše koji su kvalitetni i koji će se uklopiti u naš sustav igre. Nije dostatno samo da je to dobar nogometaš, veoma važno je i kako će funkcionirati s ostatkom momčadi. Oremuš je dokazano kvalitetan igrač koji će nadam se u narednom periodu svojim partijama to i dokazati našim navijačima", rekao je Hadžić.

Oremuš je nastupao za omladinsku selekciju reprezentacije Hrvatske. Karijeru je započeo u omladincima splitskog Hajduka, univerzalac iz Trogira igra na svim pozicijama po desnoj strani. Osim kluba s Poljuda igrao je i za susjede iz Parka mladeži RNK Split te u 4 izraelska kluba, Hapoel Tel Aviv, Hapoel Acre, Hapoel Ashkeleon i Hapoel Raanana.

Možda trener Musemić prigodu da debitira za Bordo momčad, Oremušu pruži već u nedjelju u duelu sa slovenskom momčadi Domžale.

Linker
18. travanj 2024 09:13