Vojko Basic / CROPIX / CROPIX
VRIJEME JE ZA NOVE IZAZOVE

HAJDUKU NIJE BIO DOBAR, ALI TRINAESTEROSTRUKOM PRVAKU SE SVIDJELO KAKO RADI Joan Carrillo ekspresno pronašao novi klub nakon odlaska s Poljuda

Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 13. prosinac 2017. 09:07

Joan Carrillo je nešto malo više od mjeseca dana čekao na novi posao nakon otkaza u Hajduku koji je uslijedio početkom studenoga poslije poraza od Rudeša od 2:3.

Katalonac je potpisao ugovor do ljeta 2019. godine s poljskim prvoligašem Wislom iz Krakowa koji počinje teći od 1. siječnja 2018. kada će Carrillo i formalno preuzeti dužnost.

Wisla je 13-erostruki prvak Poljske, trenutačno zauzima osmu poziciju u Ekstraklasi, a premda to mjesto vodi u play-off za prvaka, igra i rezultati, te zaostatak od osam bodova za prvoplasiranim Gornikom, nisu zadovoljavali klupsko vodstvo na čelu s predsjednicom Marzenom Sarapatom, pa su se zahvalili Španjolcu Kiku Ramirezu nakon subotnjega poraza od Wisla Plock 0:1 na domaćem terenu.

Klub iz Krakowa od početka ove sezone zovu ‘španjolskom Wislom’ jer je osim trenera Ramireza u klubu kao sportski direktor i Manuel Junco, a u momčadi je čak sedam njihovih sunarodnjaka. Za Wislu igraju i trojica hrvatskih igrača - Zoran Arsenić, Tibor Halilović i Marko Kolar. Do zimske stanke preostala su još dva kola, već u srijedu Wisla igra gradski derbi kod Cracovie, a za vikend ima domaći susret sa Zaglebiem iz Lubina. Te dvije utakmice odradit će privremeni trener Radoslav Sobolewski, klupska legenda, a pomagat će mu Kazimierz Kmiecek. U ta dva susreta Carrillo će snimiti situaciju, a onda s početkom godine preuzeti vođenje momčadi.

Po pisanju poljskih medija, Carrillo je već bio kandidat za klupu Wisle prije nego što je došao u Hajduk, tražio ga je njegov zemljak Junco, ali je Katalonac izabrao Hajduk. Smjenom Ramireza, tako se ponovno otvorilo mjesto za Carrilla koji je spremno prihvatio ponudu te će s momčadi odraditi pripreme, pa sa što bolje pozicije nastojati ući u play-off za prvaka kada se prepolovljavaju bodovi, te izboriti plasman u Europu koji im je izmaknuo prošle sezone.

Linker
15. travanj 2024 02:56