Goran Mehkek / CROPIX
TRILER U FINIŠU

'HALO, NIŠTA NE POTPISUJTE' Stigla su čak četiri poziva: Kako je jedan od najvećih svjetskih klubova u zadnji čas pokušao spriječiti Olmov transfer!

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 26. siječanj 2020. 10:24

Dani Olmo već je u Leipzigu, ali još ima nekih zanimljivosti kad se radi o toj transfernoj priči. Dan prije nego što će Olmo napustiti rovinjski hotel Lone, u igru za španjolskog reprezentativca upustio se i bavarski div Bayern.

- Ništa ne potpisujte!

To je bila poruka iz Münchena. Ali ne jedina. Naime, iz Bayerna su čak četiri puta nazivali čelne ljude Dinama da Olmo ne potpiše za Leipzig, nego da pričeka ponudu s Allianz Arene, koja bi prema tvrdnjama ljudi iz njemačkog giganta, bila bolja od one koju je nudio Leipzig. Međutim, pregovori s Leipzigom već su bili pri kraju, Dinamo nije želio biti neozbiljan, ali vrlo bitno je bilo to što je Olmo inzistirao na odlasku u momčad Juliana Nagelsmanna. Naime, trener Leipziga je razgovarao s Olmom, nakon tog razgovora više nije bilo nikakve dvojbe.

Isto tako saznali smo da je razlog što Olmo nije završio u Milanu bio zapravo samo jedan. Dani nije htio u Milan! Sve ono što se nagađalo i špekuliralo kroz medije nije bilo točno, pronašla bi se sva financijska rješenja da je španjolski reprezentativac htio na San Siro. No, držao je kako je bolji izbor Bundesliga i Leipzig.

Također, špekuliralo se u nekim medijima da se transfer Olma dijeli u omjeru 50:50 posto. Pola Dinamu, pola Olmovoj strani. To također nije točno, Dinamo će dobiti svoj dio kolača predviđen ugovorom s Leipzigom, dok će njegovi zastupnici dobiti određeni dogovoreni postotak u okviru onoga što i inače dobivaju nogometni zastupnici. Konačno, to će se moći provjeriti u transakcijama, tijeku novca.

Inače, priču o svojedobnom dolasku Olma u Dinamo mogli ste pročitati, zasluge za dolazak pripadaju menadžeru Andyju Bari, a za ostanak Zdravku Mamiću koji ga je odredio kao projekt kluba. No, u cijeloj priči treba spomenuti još jednog čovjeka, Mateja Škegru, bivšeg financijskog direktora Dinama, koji je danas vlasnik agencije MSports PRO koja vodi 25 igrača. Jedan od njegovih posljednjih poslova bio je produžetak ugovora s Olmom na dodatnih godinu dana, da se to nije dogodilo, Dani je sad mogao otići besplatno.

- Tajming transfera pravi je za njega i za klub, nadam se da je sretan s izborom kluba, želim mu svu sreću, pratit ću njegove nastupe u Njemačkoj - kazao nam je Škegro.

Linker
20. travanj 2024 07:26