Alexander Hassenstein/Bongarts/Getty Images
PIŠU NJEMAČKI MEDIJI

HOĆE LI KOVAČEV KLUB POSEGNUTI DUBOKO U DŽEP ZA POJAČANJA? Novac nije problem, 'naciljano' je iznenađujuće pojačanje, ali šefovi se ne mogu usuglasiti

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 24. svibanj 2018. 14:08

Niko Kovač se naslovom pobjednika DFB-Pokala oprostio od klupe Eintrachta iz Frankfurta i spreman je započeti najveći izazov svoje trenerske karijere u Bayernu.

Na klupi će naslijediti 73-godišnjeg Juppa Heynckesa, ali u novu sezonu će ući bez velikih pojačanja, barem ako je zavjerovati riječima predsjednika kluba Ulija Hoenessa.

"Nećemo imati transfere od 100 milijuna eura jer ne mislimo da su nužni. Ući ćemo u novu sezonu s ovom momčadi i vidjet ćemo što će Niko Kovač od nje napraviti", rekao je nedavno Hoeness.

Zanimljivo je kako se njegova izjava kosi s onim što je nedavno za Sport Bild izjavio Karl-Heinz Rummenigge, glavni operativac kluba.

"Klub nema nikakvih financijskih limita. Ako želimo igrača koji će nas koštati 80 ili 90 milijuna eura, jednog dana morat ćemo napraviti taj skok. Ne znam hoće li to biti ove godine ili sljedeće", rekao je Rummenigge.

U međuvremenu njemački mediji nagađaju koga bi Bayern mogao dovesti ovoga ljeta. Leona Goretzku već su doveli iz Schalkea bez odštete, Serge Gnabry vraća se s posudbe iz Hoffenheima, a navodno su Bavarci ponudli Bayeru 60 milijuna eura za krilnog igrača Leona Baileyja (20), mladog Jamajčanina i zvijezdu u usponu.

A opet, nije isključeno da klub i napuste neki veterani poput 29-godišnjeg Jeromea Boatenga.

Iako je ugovorom vezan do 2021. godine natuknuo je njemački reprezentativac kako ga mami odlazak u inozemstvo.

"Sada sam stariji nego onda kada sam bio u Manchester Cityju. Došao sam do razine kada opet razmišljam o inozemstvu. Bayern je ipak teško napustiti i ovdje se dobro osjećam već godinama", rekao je Boateng koji za Bayern igra od 2011. nakon jedne sezone provedene u Manchester Cityju.

Linker
26. travanj 2024 10:16