Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images
JEDNA OD GLAVNIH TEMA

HOĆE LI MOURINHO OPET TRENIRATI LUKU MODRIĆA? Španjolci tvrde: Perez favorizira Portugalca, kontakt je uspostavljen, ali postoji jedan veliki problem

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 19. prosinac 2018. 14:29

Smjena Josea Mourinha s menadžerske klupe Manchester Uniteda glasno je odjeknula i to ne samo u engleskim, već i svjetskim medijima.

Španjolski El Pais nagađa o budućnosti kontroverznog portugalskog menadžera i tome gdje bi mogao nastaviti karijeru. Tvrde da bi se mogao vratiti u Real Madrid i zamijeniti Santiaga Solarija.

Diego Torres, autor Mourinhove knjige, tvrdi da je Portugalac u dobrim odnosima s Realovim predsjednikom Florentinom Perezom koji je navodno zainteresiran za suradnju. Navodno je Realov generalni direktor Jose Angel Sanchez kontaktirao bivšeg trenera Porta, Chelseaja i Intera još u listopadu vezano uz njegov mogući povratak na Santiago Bernabeu.

Nadalje, navodno su u Realu zainteresirani za vraćanje Mourinha od 1. srpnja, jer bi ga u slučaju ranijeg njegovog angažmana morali platiti 5 milijuna eura kazne.

U tekstu se tvrdi da je Mourinho odbio ponudu Reala u kojoj mu je ponuđena godišnja plaća od 15 milijuna eura, nakon čega je ponuda podignuta na 20 milijuna eura godišnje plus odlučivanje o klupskim pojačanjima. Kako je na nju reagirao, zasad nije poznato. U svakom slučaju Mourinhu će Manchester United zbog prijevremenog raskida ugovora inkasirati 26.7 milijuna eura odštete, a prema svemu sudeći neće mu nedostajati ponuda za posao.

Mourinho je na klupi Reala sjedio između 2010. i 2013. godine prije odlaska u Chelsea. Povodom napisa o njegovom mogućem povratku u Real na Marci su sproveli veliku anketu. Pitanje je glasilo: 'Treba li Mourinho preuzeti klupu Real Madrida?

Od ukupno 4400 glasača njih 59% izjasnilo se protiv njegovog povratka.

Linker
25. travanj 2024 09:06