Screenshot
MNOGE JE IZNENADIO

HRVAT DOBIO OD NAJLJEPŠIH ŽELJA DO RAZOČARANJA 'Sretno, SuperSlav!; 'S velikom tugom vas obaviještavam da se Slaven Bilić odlučio odreći nogometa'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 28. rujan 2018. 13:17

Bivši izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Slaven Bilić (50) postao je novi trener saudijskog prvoligaša Al-Ittihada. Bilić je potpisao ugovor do kraja ove sezone uz mogućnost nastavka suradnje, a u Saudijskoj Arabiji bi trebao zarađivati oko tri milijuna eura godišnje.

"Vodstvo kluba želi Biliću mnogo uspjeha u misiji povratka Al-Ittihada na stare staze slave," objavio je saudijski klub na svojoj internetskoj stranici.

Bivši strateg 'Vatrenih' će na klupi naslijediti Argentinca Ramona Diaza koji je dobio otkaz nakon svega četiri mjeseca suradnje.

Odmah nakon objave ove vijesti Bilića su se sjetili brojni navijači West Hama, ali i ljubitelji hrvatskog nogometa te putem društvenih mreža poslali najrazličitije poruke bivšem hrvatskom izborniku.

"Sretno bivšem igraču i menadžeru West Hama Slavenu Biliću u Al-Ittihadu u Saudijskoj Arabiji".

"Možda ne zvuči kao najglamurozniji posao, ali Hrvatu će dobro doći trenerski posao u sredini gdje nema tolikog pritiska i nije stalno pod svjetlima reflektora. Najljepše želje Super Slav".

"Loše vijesti za sve koji su mislili da će se Slaven Bilić vratiti u Englesku".

"S velikom tugom vas obaviještavam da se Slaven Bilić odlučio odreći nogometa i otići trenirati u Saudijsku Arabiju. Želim mu sve najbolje u novim izazovima".

Ovaj saudijski klub već su vodili hrvatski stručnjaci. Od 2003. do 2004. trener je bio Tomislav Ivić. Nakon njega momčad je privremeno vodio Dragan Talajić, a od prosinca 2004. do svibnja 2005. i Luka Peruzović. Dodajmo kako su Al-Ittihadd vodili i Vahid Halilhodžić, te Matjaž Kek koji je upravo iz Ittihadda preselio za kormilo Rijeke.

Al-Ittihad će biti Bilićev peti klub u njegovoj trenerskoj karijeri, a vodio je i hrvatsku reprezentaciju. Trenersku karijeru započeo je u Hajduku, potom je vodio hrvatsku U-21 i A selekciju. Nakon europskog prvenstva u Poljskoj i Ukrajini 2012. je preuzeo moskovski Lokomotiv, a nakon samo jedne sezone je preselio u Bešiktaš. U Istanbulu se zadržao dvije sezone, a iduća stepenica bio je londonski West Ham. Na klupi 'čekičara' proveo je dvije i pol godine, a u studenom prošle godine je dobio otkaz.

Linker
25. travanj 2024 07:47