AEK
VELIKI PLANOVI

HRVAT PRONAŠAO NOVI KLUB, UZEO DRES S BROJEM '10' I PORUČIO NAVIJAČIMA 'Ovo je najbolja momčad u državi! Došao sam uzeti naslov i ući u Ligu prvaka!'

MARKO LIVAJA Hrvatski napadač sljedeću će sezonu provesti u redovima AEK-a
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 04. srpanj 2017. 13:42

Marko Livaja godinu dana igrat će u AEK-u, koji je stekao i pravo otkupa sljedećeg ljeta. Nakon Italije, Rusije i Španjolske, gdje i dalje ima ugovor s Las Palmasom, negdašnji mladi hrvatski reprezentativac našao se u četvrtoj državi nakon Hrvatske i nikad optimističniji. Ako može zabijati u Primeri, što ne bi na nižoj razini. Uzeo je dres s brojem 10 i fanatičnim navijačima se predstavio izjavom:

- Došao sam osvojiti naslov prvaka, AEK je najbolja grčka momčad!

U državi gdje vlada Olympiacos to je kao u Hrvatskoj skinuti titulu Dinamu, pa kad je mogla Rijeka…

Klubu koji su 1924. osnovali grčki prognanici iz Istanbula, i čiji je jedan od nadimaka Dvoglavi orao, navijačka jezgra stacionirana je u centru grada. Livaja nam djeluje kao igrač kojeg će obožavati, samo da krene zabijati, jer koliko smo upoznali fanove AEK-a, vole takve tipove. Drukčije od drugih.

Proteklu sezonu nije ugodno završio, zbog jednog laganog fizičkog kontakta sa sucem, kad mu je htio objasniti da nije kriv, pa ga primio na sekundu, više nije dobio priliku igrati, jer kažnjen je s pet utakmica.

- Sretan sam, siguran da sam napravio najbolji izbor za svoju karijeru, jedva čekam da upoznam suigrače i počnem raditi s momčadi. Vrlo dobro znam da navijači AEK-a obožavaju Sergija Arauca, koji je također igrao u Las Palmasu, borit ću se koliko je u mojoj moći da jednako bude sa mnom. Prvi mi je cilj osvojiti prvenstvo s AEK-om, idemo korak po korak.

Uskoro ih čeka treće pretkolo Lige prvaka u kojem će im suparnik biti netko iz peterca: Dynamo Kijev, Ajax, Viktoria Plzen, CSKA Moskva i Club Brugge.

Nikad se ne zna

- Znam da ću naporno raditi za prvi zadatak, a to je proći kvalifikacije u Ligi prvaka - konstatirao je Livaja.

Za njega bi bio iskorak da se premijerno nađe u elitnom klupskom natjecanju. Svakako ih čeka ozbiljan posao. Budući da se govorilo kako je on među igračima koji ruše trenera Quiquea Setiena, sigurno mu je drago bilo čuti komplimente bivšeg šefa struke, koji ga vidi igračem za Vatrene.

Izbornik Čačić nije ga vodio niti na prijateljski ogled s Meksikom u Los Angeles, što znači da mu nije u planovima. U međuvremenu Quique Setien je preuzeo Betis, Livaja se našao u Ateni, a Las Palmas u neizvjesnosti. I dalje je na Kanarima Alen Halilović.

Marko Livaja ima 24 godine i već pregršt iskustva, samo u Serie A odigrao je 58 utakmica, u španjolskom prvenstvu 25. Usto i 11 u najvišem rangu ruskog nogometa za Rubin iz Kazanja. Lako bi mogao zapaliti vatrenu Grčku, a kakav će biti epilog, to se kod njega nikad ne zna. AEK se nada da je napravio odličan potez.

Linker
19. travanj 2024 00:06