Tom Dubravec / CROPIX
O TOME SE PRIČA

HRVATI SU APSOLUTNI HIT NA TRŽIŠTU Liverpool ima opaku konkurenciju za Vidu, Rebićev agent je u Münchenu, a za jednim Vatrenim otima se pola Europe

Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 20. srpanj 2018. 22:39

Hrvati su tražena roba na europskom nogometnom tržištu nakon Mundijala u Rusiji, na kojemu su osvojili srebrnu medalju i oduševili svijet odličnim igrama. Dok su naši igrači nakon kolektivnog odrađivali pojedinačne dočeke diljem Lijepe naše, u svjetskim medijima se naširoko piše o potencijalnim promjenama sredine.

Osim već poznatoga interesa Manchester Uniteda za dvojicom krilnih igrača Vatrenih, Ivanom Perišićem i Antom Rebićem, puno se piše o Domaguju Vidi i Milanu Badelju te Anti Rebiću. Njemački mediji jučer su donijeli informaciju da je Rebićev agent stigao u München te, naravno, odmah zaključili da je riječ o pregovorima s Bayernom, kojeg je preuzeo Niko Kovač, pod kojim je Rebić ‘eksplodirao’ u Eintrachtu.

Uključio se i West Ham

Prema turskim medijima, Livepool je za Vidu navodno spreman platiti 22 milijuna eura kako bi ga u novoj sezoni imao na raspolaganju zajedno s reprezentativnim kolegom Dejanom Lovrenom. Istina, ima Liverpool i Virgila van Dijka, koji najčešće igra u paru s Lovrenom u obrani Redsa, ali menadžer kluba s Anfield Roada Jürgen Klopp ovoga ljeta žestoko roši kako bi Redse učinio još konkurentijim u pokušaju osvajanja Premier lige i Lige prvaka. Vratarsko pitanje rješavaju dovođenjem Brazilca Alissona iz Rome, a s Vidom bi dodatno zaoštrili konkurenciju u obrani.

No, nije Liverpool jedina Vidina opcija, i po svemu sudeći, njegov Bešiktaš će dobro zaraditi na igraču kojega je besplatno doveo iz kijevskoga Dynama, a koji prošle sezone nije imao status standardnog prvotimca. Novost je da se u igru uključio još jedan engleski premierligaš, West Ham, koji nudi sličan novac kao i Liverpool.

Međutim, turski mediji tvrde da je Bešiktaš podigao letvicu na 30 milijuna kako bi što bolje unovčio veliku potražnju za hrvatskim stoperom nakon Svjetskog prvenstva u Rusiji. Spominju se još Everton, Sevilla i Atletico Madrid kao klubovi koji su najavili pregovore s Bešiktašom.

Soci, Adler, Rusija, 070718.
Olimpijski stadion Fisht.
FIFA World cup 2018.
Nogometna utakmica cetvrt finala svjetskog nogometnog prvenstva, FIFA World cup 2018, Rusija - Hrvatska.
NA fotografiji: Domagoj Vida
Foto: Tom Dubravec / CROPIX
Tom Dubravec / CROPIX

Što se Milana Badelja tiče, on je slobodan igrač jer mu je istekao ugovor s Fiorentinom, u kojoj je proveo prethodne četiri godine. Hrvatski veznjak odbio je prije SP-a ponudu Viola za produženjem te odlučio sreću potražiti negdje drugdje, a Zenit je klub koji bi ga, tvrde talijanski mediji, odmah doveo, samo ako kaže “da”, a plaća ne bi bila problem.

REUTERS/Hannah McKay
REUTERS

No, također prema pisanju talijanskih medija, Badelj čeka poziv iz Milana, a u međuvremenu, još u redu čekaju Lille i Villarreal.

Linker
19. travanj 2024 22:59