Getty Images
VATRENO LJETO

HRVATI SU VELIKI HIT PRIJELAZNOG ROKA Cijela jedna momčad Dalićevih izabranika ovog ljeta promijenila klubove, pogledajte impresivnu postavu!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 23. kolovoz 2019. 19:45

Uzbudljivo je bilo ljeto za hrvatske nogometaše. Veliki broj igrača koji su u konkurenciji za momčad Zlatka Dalića promijenilo je klubove, a do kraja prijelaznog roka moglo bi se dogoditi još nekoliko velikih transfera 'Vatrenih' ili onih koji su donedavno igrali za reprezentaciju. Tu prije svih mislimo na Marija Mandžukića i Dejana Lovrena, o čijim se transferima piše iz dana u dan, a i neka druga imena su u opticaju.

No, i bez novih transfera može se reći kako je bogato transfer ljeto za hrvatske nogometaše, a od onih koji su promijenili klubove uoči nove sezone može se složiti cijela jedna reprezentativna momčad. Tek u obrani bi imali jednog igrača koji nije u Dalićevom vidokrugu, ali i on bi mogao postati zanimljiv našem izborniku.

Dva financijski najveća transfera su de facto otkupi igrača koji su već prošle godine igrali u svojim novim klubovima. Riječ je o Mateu Kovačiću i Nikoli Vlašiću koje su Chelsea, odnosno moskovski CSKA otkupili za 45 milijuna (Kovačić), odnosno 15,7 milijuna eura (CSKA).

Osim njih dvojice ovog ljeta je zabilježeno još dosta transfera hrvatskih veznih igrača. Ivan Šunjić je za 8 milijuna eura iz Dinama otišao u Birmingham, a dva reprezentativca su doživjela posudbe – Marko Rog će sljedeću sezonu igrati u Cagliariju, a Milan Badelj se iz Lazija vratio u Fiorentinu koja je za 1,5 milijun eura otkupila i 19-godišnjeg ofenzivnog veznjaka Tonija Fruka koji je stigao iz Mouscrona.

Posuđen je i Ivan Perišić i to Bayernu pa će tako on postati šesti Hrvat koji je u povijesti igrao za bavarski klub, a što se napadača tu su Ivan Santini, koji je 5 milijuna eura iz Anderlechta otišao u kineski Jiangsu Suning, te Ante Budimir, kojeg je Mallorca otkupila od Crotonea za 2,2 milijuna eura.

Posljednji od obrambenih igrača koji je promijenio klub je Tin Jedvaj koji se odlučio sljedeću sezonu provesti na posudbi u Augsburgu. Lille je 6,5 milijuna eura platio Hajdukovog 19-godišnjeg lijevog beka Domagoja Bradarića, a Karlo Bartolec je iz Nordsjaellanda za 2,67 milijuna eura prešao u najbolji danski klub, Copenhagen.

Jedan od igrača koji je ostvario veliki transfer, a nije toliko poznat u Hrvatskoj je Silvije Begić. On je iz zaprešićkog Intera prije dvije godine otišao u ruski Orenburg, a ovog ljeta je otišao u puno veći klub, Rubin iz Kazana i to za 1,2 milijuna eura. On je jedini na ovom popisu kojeg Dalić nije nikada zvao u reprezentativne akcije, ali s 26 godina još nije kasno da se i to dogodi.

I za kraj – vratari. Dvojica njih koji su bili u krugu reprezentacije su promijenili klubove. Karlo Letica je iz Club Bruggea otišao na posudbu u SPAL, a Simon Sluga je Rijeku za 1,7 milijuna eura zamijenio Lutonom.

Linker
20. travanj 2024 04:43