Foto: Vlado Kos / CROPIX
PIŠU TALIJANI

HRVATSKA DOBIVA NOVOG NAJSKUPLJEG NOGOMETAŠA SVIH VREMENA Najpoželjniji klub svijeta želi Dalićevog kapitalca i spreman je platiti rekordnu odštetu!?

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 12. veljača 2020. 14:00

Svijet je, sve je očitije iz dana u dan, naprosto poludio za nogometnim vještinama hrvatskog reprezentativca Marcela Brozovića. Da se radi o trenutno jednom od najboljih defanzivnih veznjaka svijeta potvrđuje interes madridskog Reala, a odnedavno se u potjeru uključio i trenutni europski prvak Liverpool. Jasno, Inter bez njega ne može, a Brozovića u svojim postavama vide brojni, sve listom najjači klubovi Europe.

Da je Liverpool u konkurenciji kazuju napisi portala Forza Italian Football. Za strijelcem jednog od pogodaka u zadnjem talijanskom derbiju idu skauti Redsa, koji su bili i na San Siru minule nedjelje. Kako doznaje taj izvor, nisu ga došli gledati samo oni, bilo je tu i predstavnika nekih drugih klubova.

Tiziana FABI / AFP
TIZIANA FABI AFP

Navodno, ukoliko bi Jurgen Klopp dao zeleno svjetlo za dovođenje Brozovića, Liverpool bi odmah Interu isplatio njegovu izlaznu klauzulu od 60 milijuna eura koja stoji u ugovoru što ističe u ljeto 2022. godine.

Ipak, u sljedećim se danima prvo očekuje početak pregovora o produljenju suradnje s Brozovićem do 2024. godine, što bi onda uključivalo i mnogo veću izlaznu klauzulu pa bi eventualne ponude za njega mogle ubrzo početi stizati.

Infografika: Toni Bošnjaković/SN

Zasad je najskuplji hrvatski igrač Mateo Kovačić, čiji je transfer iz Reala u Chelsea ovoga ljeta koštao Plave 45 milijuna eura, nakon što je na Stamford Bridgeu prvotno bio kao posuđeni igrač. S Brozovićevih eventualnih 60 milijuna, taj bi rekord u budućnosti bilo jako teško nadmašiti.

Linker
16. travanj 2024 20:21