Srdjan Vrancic / CROPIX / CROPIX
OGROMAN INTERES

HRVATSKI PRVAK PAPRENO UNOVČAVA NAJBOLJE IGRAČE Europski velikan nudi mnogo, Riječani bi mogli plivati u novcu!

Piše: Vedran FilipovićObjavljeno: 27. svibanj 2017. 12:17

U jučerašnjem tiskanom izdanju portugalski sportski dnevnik Record posvetio je velik prostor, pa čak i naslovnicu, interesu lisabonskog Sportinga (Record je, inače, list blizak klubu sa stadiona Alvalade Seculo) za četvoricu igrača Rijeke - Filipa Bradarića, Josipa Mišića, Josipa Eleza te Marija Gavranovića.

Dakle, priča ide ovako: Skauti Lavova na nekim utakmica gledali su Stefana Ristovskog (povezuje se s novim prvakom Nizozemske Feyenoordom), a vidjeli - spomenuti Kekov poker! Slijedom naslovnice koja je izazvala veliku pažnju na Kvarneru, ali i u cijeloj Hrvatskoj, obratili smo se portugalskim kontaktima u vidu rasvjetljavanja situacije.

Prije svega, važan je kontekst u razgovoru mogućih transfera. Jorge Jesus, aktualni trener lisabonskog Sportinga, često se okreće balkanskom tržištu jer je stava da se na “brdovitom” području može naći vrhunski igrač za ne toliko paprenu cijenu. Lavovi se, naime, kažu nam Portugalci, nikada nisu razbacivali novcem kao npr. konkurenti Porto i Benfica. Jesus je, naime, šest godina (2009-2015) bio na čelu Benfice, a sigurno se sjećate da je na Luzu u jednom periodu bila kolonija srpskih nogometaša (Sulejmani, Marković, Fejsa, Matić...).

Dvojica mladih riječkih veznjaka, Bradarić (25) i Mišić (22) u primarnom su fokusu Portugalaca, međutim, upitno je koliko Sporting može i želi platiti.

Teško će ići iznad

U tamošnjem tekstu navodi se cijena od osam milijuna eura za obojicu, naši izvori kažu da nema šanse da bi Jorge Jesus išao preko tog iznosa. Bradarić i Mišić, naravno, imaju dugotrajne ugovore s Rujevicom, no poznato je da bi ih Rijeka pustila za zadovoljavajuću cijenu... Za Bradarića vlada velik interes diljem zapadne Europe, pa se čini da će Sporting možda morati podebljati “apetite” želi li ga dovesti u Lisabon.

Mario Gavranović ipak je u sekundarnom fokusu, no Portugalci su mišljenja kako ga, obzirom na godine, mogu dobiti nešto jeftinije nego Bradarića i Mišića te za njega ne bi dali više od 2 ili 2,5 milijuna eura. Vide ga na poziciji povučenog napadača iza raspucanog Basa Dosta, prvog strijelca lige s čak 34 pogotka.

Nema, stoga, dvojbe da Jorge Jesus ponovno gleda “balkansko” tržište u potrazi za pojačanjima s kojima bi se u idućoj sezoni pomaknuo s trećeg mjesta, no Rijeka je ta koja će diktirati cijenu.

Cijela sezona na izmaku strahovito je podigla ugled (i cijenu!) i samog kluba i samih igrača, stoga je interes eminentnih klubova, kao što je Sporting, za igrače samo još jedan odličan pokazatelj riječkog uspjeha.

Linker
19. travanj 2024 10:14