Soccer Football - Europa League - HNK Rijeka vs AC Milan - Stadion HNK Rijeka, Rijeka, Croatia - December 7, 2017 Rijekas Jakov Puljic celebrates scoring their first goal with team mates REUTERS/Antonio Bronic - RC1B8FB43830
REUTERS

PRESLAGIVANJE NA RUJEVICI

HRVATSKI PRVAK POVLAČI NOVE OZBILJNE KORAKE ZA BUDUĆNOST Riječani već otkupili Puljića i Acostyja, plan je isto napraviti s još tri poznata imena

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 19.02.2018. u 11:34

 • Opcija posudbe uz otkup ugovora jedan je od najčešćih modela transfera riječkog prvoligaša kada je riječ o posljednjih nekoliko prijelaznih rokova.Model je to koji je u inozemstvu često korišten i prilično popularan, opcije o mogućnosti i obavezi otkupa ugovora su postale praktički neizostavan dio velikog broja transfera pa ni riječki prvoligaš nije iznimka. U tom smislu proteklih su tjedana finalizirani otkupi Jakova Puljića iz zaprešićkog Intera, odnosno Maxwella Acostyja iz Crotonea, dok takva klauzula u ugovorima o posudbi postoji još kod Župarića, Leovca, Raspopovića, M. Ristovskog, Čolaka, Grahovca i Jelića.

  Govoreći o otkupu, na Rujevici će do ljeta sigurno aktivirati opcije koje imaju sa Župarićem kojeg će vjerojatno u ljetnom prijelaznom roku transferirati za veći iznos u neku od sredina na zapadu Europe, vrlo vjerojatno i Leovcem, Raspopovićem te M. Ristovskim, dok kod Grahovca i Čolaka zbog dužine njihove posudbe to mogu napraviti i u nekim idućim prijelaznim rokovima.

  Jedini igrač za kojeg je sigurno da riječki prvoligaš neće ići u otkup ugovora je Matej Jelić. On je i sada izvan kadra, na Rujevici na njega ne računaju, a Rapid mu je prekid posudbe u Rijeci i odlaskom u neku drugu sredinu uvjetovao raskidom ugovora koji traje još godinu i pol dana što Jelić nije želio prihvatiti.

  Koliko će na Rujevici morati izdvojiti za otkupe ugovora igrača s kojima imaju opcije do ljeta? Iznosi su u domeni poslovne tajne, ali s velikom sigurnošću možemo pretpostaviti da je kod Darija Župarića riječ o iznosu koji se kreće oko 500-tinjak tisuća eura. Ipak, budući da je riječ o igraču na kojem će Bijeli sigurno višestruko zaraditi, baš kao što je to bio slučaj s Josipom Elezom, radi se o sigurnom ulaganju, baš kao što je to napravljeno s Jakovom Puljićem čiji je otkupni iznos ipak kudikamo manji.

  U rangu tom rangu je i opcija o otkupu Marina Leovca iz PAOK-a, dok su simbolični iznosi uloženi ili će biti uloženi u otkupe Acostyja, Ristovskog i Raspopovića.

  Iz drugih medija