REUTERS
BAVARCI TRAŽEPOJAČANJA

HRVATSKI TANDEM PONOVNO ZAJEDNO? NAPADAČ VATRENIH NA METI EUROPSKOG VELIKANA Ne dođe li mlada zvijezda Chelseaja, Hrvat se nameće kao ozbiljna opcija

NJEMAČKA Hrvatski napadač na meti hrvatskog trenera u redovima Bavaraca
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 03. svibanj 2019. 19:11

Tri kola prije kraja Bundeslige Bayern na vrhu ljestvice ima dva boda više od drugoplasirane Borussije Dortmund, a oba će kluba utrku nastaviti u subotu, kada Bayern dočekuje posljednjeplasirani Hannover, dok Borussia Dortmund ide u goste Werderu. Bavarci su u dobroj situaciji, sedmi uzastopni naslov prvaka ne bi im smio izmaknuti, no čelnici tog kluba već gledaju prema ljetu i razmišljaju o ojačavanju momčadi.

Hrvatski trener Niko Kovač u njemačkim je medijima nerijetko prozivan, stalno mu se nalaze potencijalni nasljednici, ali teško je očekivati da će 47-godišnjeg stručnjaka Bayern smijeniti uzme li novi bundesligaški naslov. Bit će promjena u njegovoj momčadi na kraju sezone, a Nijemci su jučer opet aktualizirali situaciju s 25-godišnjim hrvatskim reprezentativcem Antom Rebićem. Kovač Rebića jako dobro poznaje, igrao je pod njim za reprezentaciju Hrvatske, kao i u redovima Eintrachta iz Frankfurta, čiji je Rebić i danas član. Pričalo se o tom transferu još prošlog ljeta kad je Kovač preuzeo Bavarce, priča se i danas...

Soccer Football - DFB Cup Final - Bayern Munich vs Eintracht Frankfurt - Olympiastadion, Berlin, Germany - May 19, 2018   Eintracht Frankfurt coach Niko Kovac and Ante Rebic    REUTERS/Kai Pfaffenbach    DFB RULES PROHIBIT USE IN MMS SERVICES VIA HANDHELD DEVICES UNTIL TWO HOURS AFTER A MATCH AND ANY USAGE ON INTERNET OR ONLINE MEDIA SIMULATING VIDEO FOOTAGE DURING THE MATCH.
REUTERS/Kai Pfaffenbach

Lome se koplja

“Bayern i Kovač razmišljaju o Rebiću, iako nisu svi u klubu uvjereni u dovoljnu tehničku kvalitetu hrvatskog ofenzivca”, piše Kicker.

Lome se koplja oko Rebića u Bayernu, ali činjenica je da o njemu razmišljaju kao mogućoj opciji za napadačku liniju. Nije tajna da je na meti Bayerna 18-godišnji Callum Hudson-Odoi iz Chelseaja, londonski Ganac, no kod njegova angažmana postoje problemi. Napadač kluba sa Stamford Bridgea nedavno se ozlijedio i završio sezonu, zaliječenje Ahilove tetive odvojit će ga od travnjaka vjerojatno do kolovoza, što je prekasno da bi s Bayernom odradio prave pripreme. I pitanje je bi li ga Chelsea prodao s obzirom da ima zabranu dovođenja novih igrača.

RECIFE, BRAZIL - JUNE 23:  Ante Rebic of Croatia walks off the pitch after receiving a red card as head coach Niko Kovac looks on during the 2014 FIFA World Cup Brazil Group A match between Croatia and Mexico at Arena Pernambuco on June 23, 2014 in Recife, Brazil.  (Photo by Jamie McDonald/Getty Images)
Jamie McDonald/Getty Images) / Getty Images

Kupili braniče

Situacija je u Bayernu takva da iz Münchena odlaze legende kluba Franck Ribery (36) i Arjen Robben (35), dugogodišnji nositelji ofenzivnog tereta Bavaraca. Mogao bi otići i Thomas Müller, za 29-godišnjaka su interes iskazala oba milanska kluba, Inter i Milan, a već se dulje špekulira da zanima i veliku englesku četvorku - Liverpool, Manchester United, Chelsea i Arsenal. Na prodaju je, stigne li prava ponuda, i James Rodriguez (27), tako da će u ofenzivi biti dosta prostora. Lucas Hernandez (80 milijuna eura) i Benjamin Pavard (35 milijuna eura), igrači Atletico Madrida i Stuttgarta, već su dogovoreni ulazni transferi za Bayern za ovo ljeto, ali obojica su rješenja za defenzivni red. Kingsley Coman (22) i Serge Gnabry (23) krilni su igrači na koje Kovač sigurno može računati u sljedećoj sezoni, tu je i mladi Alphonso Davies (18), tako da će pojačanja apsolutno biti potrebna. Rebić od ljeta opet s Kovačem? Zasad se taj rasplet uopće ne čini nemogućim...

Linker
26. travanj 2024 03:06