REUTERS/Hannah McKay
ODLAZI ILI OSTAJE?

HRVATU 'SPUSTILI RAMPU' U REALU, ALI VELIKANE TO PREVIŠE NE DIRA Španjolci tvrde: Ovo su tri kluba koji namjeravaju pregovarati s Perezom oko Kovačića

Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 25. lipanj 2018. 12:47

To što je preko medija pokušao smekšati vodstvo kluba neće mu se uzeti za zlo. Situacija je, kako je poručio klub svojem igraču, pod kontrolom i nema stresa. Real Madrid ne da neće uslišati želje Matea Kovačića za promjenu sredine, neće niti pregovarati. I to su, kako se dade zaključiti već i po pisanju Marce, rekli njemu i njegovim zastupnicima. Kao što su učinili i prošlog ljeta kada je Mateo Kovačić već zatražio odlazak, uvijek iz istog razloga - želje da igra više i ima važniji status u momčadi…

Kako smo naveli i u jučerašnjem tekstu, stav Real Madrida je logičan za klub koji je zaštićen klauzulom odštete, pa je bilo jasno kako ona ne iznosi tek 50-ak milijuna eura.

Prošle godine, kada je igrač zatražio odlazak, Real ga je uspio uvjeriti da ostane, kako će dobiti dosta prilika (i tako je bilo), a usput se klub osigurao i podizanjem odštetne klauzule. Ona sada iznosi oko 300 milijuna eura, što je relativno uobičajen kriterij Reala kojim se osigurava od mogućnosti da im netko otkupi igrača bez pregovara. Što je, uostalom, baš Real često koristio i generirao animozitete.

Bilo je tako u slučaju Illarramendija (38 milijuna klauzula), kada su ga uzeli bez razgovara s Real Sociedadom, a ponovilo se i u slučaju Thea Fernandeza (24 milijuna) i Atletico Madrida. U potonjem slučaju, doduše, Florentino Perez nastojao je popraviti stvar u dogovoru s čelnicima Atletica (pojačanje odštete...).

Ipak, ne treba odbaciti mogućnost Kovačićeva odlaska ako neka ponuda zadovolji apetite Florentina Pereza. Kako prenosi španjolski list Cadena Cope, za Matea je veliki interes pokazao Manchester United koji je očito spreman uči u pregovore oko dovođenja hrvatskog nogometnog reprezenttivca. Isti list navodi kako 'crveni vragovi' u ovoj utrci neće biti sami jer su osim njih za njegove usluge zainteresirani i Juventus i Roma. Ipak, valja vidjeti kako će se stvar dalje razvijati jer prijelazni rok daleko je od završene priče.

Linker
20. travanj 2024 11:07