CROPIX
'VIDJELI SU DA IMA POTENCIJALA'

IKONA I NAJBOLJI STRIJELAC HAJDUKA U EUROPI ANALIZIRA REKORDNI TRANSFER S POLJUDA 'Oni će ga jednog dana prodati za tri-četiri puta veću cijenu'

ZLATKO VUJOVIĆ Velikan Hajduka, ali isto tako i francuskog nogometa
Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 20. srpanj 2019. 21:56

Zlatko Vujović jedno je od najvećih imena koje povezuju Hajduk i francusku ligu. Legendarni napadač Bijelih igrao je za Bordeaux, Cannes, PSG, Sochaux i Nicu, a i dan danas prati zbivanja u zemlji svjetskih prvaka tako da je idealan sugovornik na temu odlaska mladoga Domagoja Bradarića u Lille za rekordni iznos….

- Lille je hit bio prošle sezone, osvojio je drugo mjesto, ušao u Ligu prvaka. Baš su me iznenadili. Znam sigurno po Bori Primorcu koji je igrao u Lilleu da će Bradariću ako potpiše biti hladno gore. Mjesto je izuzetno lijepo, radi se o studentskom gradu, ali je jako hladno, premda ne kao u moje vrijeme jer su se atmosferske prilike sada malo promijenile. Ipak, oni nisu veliki klub za francuske prilike gledajući povijesno - u startu će Zlatko Vujović.

Vojko Basic / CROPIX
CROPIX

Velika stvar

Najbolji strijelac Hajduka u Europi hvali ovaj posao…

- Lille je zapeo za Bradarića, a Hajduk je napravio izuzetan posao što je kupio Dolčeka koji se pokazao već na prvoj utakmici. Dobar je, pravi igrač, tako da će s vremenom pomalo Bradarić ići u zaborav. Bradarić praktički puno nije ni igrao, nešto više od polusezone. Velika je stvar to za njega, a dobro je što se sprema u Lille koji je manji klub, a on je veliki potencijal. Ipak, pred njim je vrijeme dokazivanja i opravdavanja uloženog novca, a u budućnosti je i mogućnost da ode u veći klub nego što je Lille.

Morat će naučiti francuski jezik

Vujović pred iščekivanu realizaciju transfera govori sljedeće...

- Bradariću će u Francuskoj biti tim teže i zbog toga što je stranac. Morat će naučiti jezik, ali to će doći. Potrebno će mu biti vrijeme za adaptaciju. Što se prije prilagodi, to će mu biti lakše.

Danas je sve ludo

Kako generalno komentirate činjenicu da igrači ovako mladi s malo nastupa za prvu momčad odlaze za veliki novac vani?

- Lille je vidio da ima potencijala, on je to pokazao, premda to nije sto posto da bi rekao “vau”. Manje sam pratio, ali igrao je za mladu reprezentaciju i tu je pokazao svoje kvalitete. Međutim, otkako se počelo govoriti da ide u Lille, njegov učinak je bio nešto skromniji. Ne mogu reći da je to bilo normalno s obzirom da još nije potpisao. Slučaj s Palaversom mi je puno razumljiviji. Palaversa je pao u Hajduku, a evo sad u novom klubu odmah gol u prvoj utakmici. Danas je sve ovo ludo. Ispada da što manje igraš, da ti je veća cijena. To je ipak veliki novac. Za osam milijuna eura možete kupiti igrača po izboru, a ima i slobodnih igrača koji su jako dobri. Međutim, oni su Bradarića prepoznali, misle ga vezati na rok od pet godina, a kupuju ga zato da bi ga jednoga dana prodali za tri-četiri puta veću cijenu te smatram da će se to dogoditi. Međutim, on je po meni još dijete, vidio sam ga na darivanju krvi u Hajduku. Izgleda kao da ima 15 godina, nije visok, ima rekao bih 65 kilograma, a čekaju ga igrači veće snage, težine i visine, atletski građeni. Ali, Bradarić mi izgleda dosta pametan i inteligentan, tako da će shvatiti neke stvari. Reklo bi se “u maloj boci špirit stoji”, vidio sam to na terenu. Kada bi ga netko udario ili gurnuo, vidjelo se da ne da na sebe te da mu je stalo za svaki duel. To mi se svidjelo. Ne sumnjam u njega, premda je teško jer je dosta mlad, ja sam primjerice išao sa 28 godina vani s puno iskustva - ispričao je Vujović.

Split,160319.
Stadion Poljud.
Nogometna utakmica 1. HNL 25. kola izmedju HNK Hajduk i NK Rudes.
Na fotografiji: Domagoj Bradaric.
Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX
Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX

Tamo nema pardona

Francuska liga je dosta jaka, koliko će Bradarić imati prostora i šansi na početku preseli li u Lille?

- To je točno, svi igraju i svi znaju. Međutim, radi se većinom o Afrikancima koji su izuzetno spremni i jaki, nisu više kao nekada kada su znali samo trčati. Puno su napredovali, tako da će Bradariću biti dosta teško bez obzira što je došao kao pojačanje. Prvo će morati zaslužiti mjesto, vidjet će se kako će to ići, pred njim je težak posao, a on je još mlad i neiskusan. Čak sam i skeptičan hoće li na početku ući u prvu momčad, pripremne utakmice bit će pokazatelj, a konkurencija je izuzetno jaka, tamo nema pardona.

Linker
24. travanj 2024 15:27