Claudio Villa/Getty Images
PIŠE GAZZETTA

INTER DOGOVARA NAJVEĆI TRANSFER U SVOJOJ POVIJESTI Talijani objavili rekordnu cijenu i novo odredište kontroverznog kapetana!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 23. travanj 2019. 18:44

Talijanska Gazzetta dello Sport lansirala je vijest da je PSG glavni kanddidat za dovođenje argentinskog napadača 'Nerazzurra' Maura Icardija.

Francuski prvak traži zamjenu za Urugvajca Edinsona Cavanija koji je na izlaznim vratima kluba, a navodi se kako bi Inter pristao na prodaju za 70-ak milijuna eura.

Sada već bivši kapetan Intera vratio se u Interovu momčad nakon oporavka od ozljede, ali čini se da je njegov odnos s navijačima nepopravljivo narušen.

U slučaju realizacije posla s PSG-om, Icardijev transfer izjednačio bi dosadašnji Interov rekord. Zlatan Ibrahimović je 2010. godine iz Intera prešao u Real za 70 milijuna eura, dok je primjerice, Brazilac Ronaldo 2002. također otišao u Real, ali za 45 milijuna eura.

Istovremeno, Gazzetta piše da je Inter već pronašao adekvatne zamjene zu vrhu napada za Icardija i da je prvi na listi želja Romin napadač Edin Džeko. Ovom 33-godišnjem BiH reprezentativcu ugovor s Romom istječe na ljeto 2020. godine, godišnje zarađuje oko 4.5 milijuna eura, a u Interu se nadaju da bi ga mogli kupiti ispod cijene, za nekih 10-15 milijuna eura, dok Roma traži oko 25-30 milijuna za transfer.

Screenshot

Drugi na popisu želja u redovima 'Nerazzurra' navodno je Romelu Lukaku, 25-godišnji napadač Manchester Uniteda koji je zabio 12 premierligaških golova u dosadašnjem dijelu sezone. Za razliku od Džeke njegova cijena iznosi između 70 i 80 milijuna eura, a godišnje zarađuje oko 10 milijuna eura.

Treći na popisu želja je Sampdorijin napadač na posudbi u Atalanti - Kolumbijac Duvan Zapata (28). Ove sezone zabio je 26 golova za Atalantu, a njegov ugovor za posudbu važeći je do ljeta 2020. godine. Procijenjuje se da bi svota za Zapatin transfer iznosila oko 45 milijuna eura.

Linker
23. travanj 2024 08:18