David Ramos/Getty Images
SAMO NEKA DOĐE

'IVAN RAKITIĆ JE ZA NAS SIGURNA OKLADA!' Evo zašto je bivša trofejna zvijezda jednog od najbogatijih klubova svijeta toliko nahvalila sjajnog Vatrenog

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 18. srpanj 2019. 12:46

Francuski L'Equipe još je jučer objavio vijest u kojoj tvrde kako je Barcelona PSG-u za Neymara ponudila 40 milijuna eura te Philippea Coutinha i Ivana Rakitića. Parižani su navodno tu ponudu odbili, no ista je i dalje jedna od glavnih tema na nogometnom tržištu.

Kada pričamo o Raketi, onda možemo reći kako ovo nije prvi put da se hrvatskog veznjaka povezuje s francuskim velikanom, a o njegovom potencijalnom dolasku na Park prinčeva progovorio je i trofejni veznjak Thiago Motta koji je tijekom igračke karijere osvojio čak 28 titula, od čega 18 s PSG-om.

METZ, FRANCE - SEPTEMBER 08:  Thiago Motta of Paris Saint-Germain Football Club or PSG in action during the Ligue 1 match between Metz and Paris Saint Germain or PSG held at Stade Saint-Symphorien  on September 8, 2017 in Metz, France.  (Photo by Dean Mouhtaropoulos/Getty Images)
Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

Ako pitate Mottu koji je najviše ostao u pamćenju navijačima Barcelone, Intera i PSG-a, Francuzi bi definitivno napravili dobar posao dovođenjem hrvatskog reprezentativca.

"Čitao sam da se Rakitića spominje kao potencijalno pojačanje za PSG. Ne znam hoće li se to ostvariti i želi li on doći, no mogu reći da se radi o zaista sjajnom igraču. On je inteligentan i ima mnoštvo kvaliteta. Ima i iskustvo te je naviknut na velike utakmice. Ako ga PSG dovede, kod njega neće morati čekati na prilagodbu. Danas je on sigurna oklada", nahvalio je Motta Vatrenog u razgovoru za L'Equipe.

BARCELONA, SPAIN - APRIL 06: Ivan Rakitic of FC Barcelona runs the ball during the La Liga match between FC Barcelona and  Club Atletico de Madrid at Camp Nou on April 06, 2019 in Barcelona, Spain. (Photo by Alex Caparros/Getty Images)
Alex Caparros/Getty Images / Getty Images
Ivan Rakitić

U jednom trenutku pala je i usporedba s Tonijem Kroosom.

"Kroos je više osmica, dok Rakitić može igrati i tu poziciju, ali i poziciju pivota. Upravo je to radio u Barci u utakmicama kada Busquets nije igrao", zaključio je Motta.

Napomenimo i kako je u dosadašnjim razgovorima Rakitić ponavljao da nema namjeru napustiti katalonski klub u kojem igra od 2014. godine.

Linker
25. travanj 2024 17:50