Pau Barrena / AFP
NA ODLASKU IZ BARCELONE

IVAN RAKITIĆ NADOMAK VELIKOG TRANSFERA Već je održan ključni sastanak: 'Dva dana nakon iznenađujuće pobjede Hrvat se sastao s predstavnicima kluba'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 04. ožujak 2020. 10:07

Atletico Madrid identificirao je Barceloninog veznjaka Ivana Rakitića kao jednu od glavnih želja ovoga ljeta i već je informirao njegove predstavnike o svom interesu.

To je vijest koju donosi ugledna španjolska Marca u tekstu pod naslovom 'Rakitić sve bliže transferu u Atletico Madrid'.

"20. veljače 2020. godine, dva dana nakon iznenađujuće pobjede 'rojiblancosa' protiv Liverpoola 1:0 Rakitić se sastao s predstavnicima Atletica", piša Marca koja navodi da će u cijeloj priči i mogućem transferu biti odlučujuća želja i volja samog hrvatskog veznjaka budući je sve očitije da u Barceloni neće igrati sljedeće sezone. Nagađalo se o njegovom odlasku još u zimskom prijelaznom roku, nije se dogodilo, ali na ljeto bi, čini se, trebao napustiti klub u koji je stigao 2014. godine iz Seville.

Najveća prednost Atletica u odnosu na ostale interesente je činjenica da Rakitić želi ostati u Španjolskoj, a Madrid je itekako atraktivna destinacija u kojoj je navodno Rakitićeva obitelj već gledala neke kuće. Nadalje, Atletico je klub koji je konstantno u borbi za trofeje, pa bi time Rakitić nakon Seville i Barcelone ostao u lovu na najviša postignuća.

Ivan Rakitic of Barcelona  prior to the UEFA Champions League group F match between FC Barcelona and Borussia Dortmund at Camp Nou on November 27, 2019 in Barcelona, Spain. (Photo by Jose Breton/Pics Action/NurPhoto)
/ Screenshot

Rakitićev ugovor s Barcelonom inače istječe u lipnju 2021. godine i Barceloni je u interesu prodati ga prije ulaska u posljednju godinu ugovora, da na kraju Camp Nou ne napusti bez odštete.

Postoji mogućnost i da Rakitić odradi ugovor s Barcelonom do kraja, ali vjeruje se da će Barcelona i Atletico na ljeto postići dogovor oko visine odštete. Njegova vrijednost na tržištu prema Transfermarktu iznosi 25 milijuna eura.

Linker
02. svibanj 2024 00:10