Getty Images / Manuel Queimadelos Alonso/Getty Images
INTERVJU ZA MUNDO

IVAN RAKITIĆ POTPUNO OTVORENO O IGRAČU ZBOG KOJEG GA MNOGI SELE IZ BARCELONE 'Drago mi je da dolazi, ali moja pozicija je zauzeta'

Piše: HinaObjavljeno: 22. svibanj 2019. 20:03

Ivan Rakitić je u intervjuu za Mundo Deportivo, između ostaloga, progovorio o dolasku Frenkiea De Jonga iz Ajaxa.

Mnogi mediji zbog transfera De Jonga smatraju da su odbrojani dani hrvatskog veznjaka u redovima Barcelone, ali Rakitić ne misli tako.

"Drago mi je da su ga potpisali. On je momak koji igra jako dobro i drago mi je da se klub nastavlja pojačavati. Oduševljen sam zbog dolaska svakog dobrog igrača. Ali isto tako svatko ima svoju poziciju, a moja je zauzeta. On dolazi, ali uvjeren sam da ne dolazi na moju poziciju koja je zauzeta", rekao je Rakitić, pa dodao.

"Želim mu svu sreću i poštujem ga sto posto. On igra na drugoj poziciji i zato ne razumijem zašto ga povezuju sa mnom. U Ajacxu je igrao na drugačijoj poziciji od moje. U svakom slučaju nadam se da će uživati u Barceloni i želim mu dobrodošlicu".

Screenshot

Barcelona je u siječnju kupila 22-godišnjeg veznog igrača De Jonga pa ga ostavila na posudbi u Ajaxu. U Barcelonu dolazi idući mjesec, a španjolski mediji su ranije nagađali kako bi mogao doći na mjesto 31-godišnjeg hrvatskog igrača kojeg bi klub mogao prodati kako bi došao do potrebnog novca budući da je ove sezone dosegnuo limit s plaćama i iznosima transfera.

U nastavku je Rakitić objasnio kako je Ernesto Valverde savršen trener za Barcelonu i potvrdio je kako je njegova apsolutna želja ostanak u Barceloni.

Rakitić bi nakon nedjeljnog finala španjolskog Kupa protiv Valencije trebao početi pregovore s upravom oko povećanja plaće i produženja ugovora koji istječe u ljeto 2021. godine. On želi i dalje igrati za Barcelonu, a trener Ernesto Valverde, koji će voditi momčad i iduće sezone, ranije je poručio kako želi Rakitića i dalje u momčadi.

"Njegov rad, i rad njegovih pomoćnika, je fantastičan. Imati trenera poput njega nam je jako važno, on je perfektan trener za nas", naglasio je Rakitić koji je ove sezone odigrao 53 utakmice. Toliko nastupa ima još samo vezni Sergio Busquets.

Nakon ispadanja u polufinalu Lige prvaka od Liverpoola sa 0-4, nakon što su u prvom susretu slavili s 3-0, predsjednik Josep Maria Bartomeu podržao je Valverdea unatoč kritikama dijela javnosti.

"Sretan sam zbog predsjednikovih riječi“, istaknuo je Rakitić koji je u Barceloni od ljeta 2014. godine.

"U više od 90 posto utakmica imamo veći posjed lopte od protivnika, dominiramo i odlučujemo što će se dogoditi. Ono što se promijenilo jest igra ostalih momčadi, koje su napravile iskorak. Ne konkretno jedna ekipa nego sve momčadi“, rekao je.

Linker
20. travanj 2024 08:35