Screenshot
DVA KIMA U ZAGREBU

IZ DINAMA POTVRDILI DOLAZAK NOVIH POJAČANJA U nedjelju na Maksimir stižu dva talenta, jedan zabio Modrima s centra: 'Oni se priključuju našoj momčadi'

DINAMO Zaslugom Branka Hucike iz Ulsan Hyundaija stižu dva mlada talentirana nogometaša rođena 1999. godine.
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 12. siječanj 2018. 14:42

Za dva dana, dakle u nedjelju, u Maksimir stižu dva mlada talentirana korejska nogometaša. Obojica su rođena 1999. godine, a igraju za klub Ulsan Hyundai. Jedan se zove Kim Gyu Hyeong, najbolji igrač te momčadi, krilo koje može igrati i na poziciji polušpice, za kojeg kažu da bi mogao biti buduća zvijezda, a drugi je također iznimno nadareni stoper Kim Hyunwou. Njega smo imali prilike vidjeti prošle godine na turniru “Mladen Ramljak”, proglašen je na najboljeg igrača turnira.

Inače, ako ste slučajno zaboravili, taj Ulsan Hyundai pokorio je sve na turniru u Zagrebu, u finalu je pobijedio Dinamo s 4:0, a treći pogodak otprilike s centra postigao je upravo kapetan, spomenuti stoper Hyunwou. Drugi Kim, nije bio na turniru, jer je tada imao ozlijeđeni palac.

Zagreb, 130817.
Igraliste Hitrec Kacijan.
Dodjela pehara i medalja pobjednicima turnira Memorijal Mladena Ramljaka.
Na fotografiji: najbolji igrac, Hyunwoo Kim.
Foto: Marko Todorov / CROPIX
Foto: Marko Todorov / CROPIX

Čudesna generacija

Zasluge za dovođenje mladih korejskih zvijezda u Dinamo pripadaju Branku Huciki (40), nekad uspješnom nogometašu koji je u Hrvatskoj igrao za Hrvatski dragovoljac, Međimurje, Zagreb, a oprostio se od aktivne karijere u HAŠK-u 2007. godine. Upravo je iz Hrvatskog dragovoljaca Hucika 1999. godine otišao u Ulsan, te tako počinju njegove veze s Korejom. Inače, Branko je igrao u Japanu, Mađarskoj, Poljskoj... Nakon karijere ubacio se u menadžerske vode i za sada mu ide jako dobro, cijenjen je u tom društvu. Jučer nam se javio iz Krakova, gdje je završavao jedan posao.

- Momčad Ulsana, kluba u kojem sam igrao, gledao sam na jednom turniru u Koreji kojeg su osvojili. Inače, nije tema, ali u Ulsanu igra i jedan “moj” igrač, Mislav Oršić, negdašnji igrač Intera, koji je trenutačno jedan od najboljih igrača u Koreji. Ta generacija Ulsana, to godište 1999. iznimno je talentirano. Sve je to bilo u ožujku prošle godine. Pitao sam u Dinamu ima li slobodno mjesto na turniru Mladen Ramljak, jer sam želio dovesti Ulsan. Otvorilo se jedno mjesto, te su tako došli na turnir, koji su na kraju osvojili. Dobro se poklopilo, jer da se Ramljak održavao kao prije u lipnju, ne bi mogli doći, idealan je bio kolovoz. Upravo sam doveo Ulsan ciljano kako bi u Dinamu vidjeli dvojicu igrača, jedan je bio Kim Gyu Hyeong, a drugi je bio veznjak, također silno talentiran.

Međutim dogodio se nevjerojatan peh, obojica su se - ozlijedila. Gyu Hyeong je ozlijedio palac, s ovaj drugi zadnju ložu!

- Ulsan je, dakle, na turnir u Maksimir stigao bez dva najbolja igrača i - osvojio ga! S tim da sam se ja stalno pitao hoće li Ulsan uopće biti konkurentan na turniru, plašio sam se da ih ostali ne “nakantaju”. Na kraju je stoper koji s Gyu Hyeongom dolazi u nedjelju u Zagreb bio najbolji igrač turnira. U prosincu prošle godine razgovarao sam s ljudima iz Ulsana, nije mi trebalo pet minuta za dogovor oko njihova dolaska u Dinamo na dvogodišnju posudbu, uz dodatak da ih Dinamo ima pravo otkupiti nakon isteka te dvije godine. Cilj im je da se otvore vrata Europe na njihove mlade igrače. Jer Ulsan ima tradicionalno dobru školu - zaključio je Hucika.

Zagreb, 130817.
Igraliste Hitrec Kacijan.
Dodjela pehara i medalja pobjednicima turnira Memorijal Mladena Ramljaka.
Na fotografiji: pobjednici turnira Ulsan Hyundai.
Foto: Marko Todorov / CROPIX
Foto: Marko Todorov / CROPIX

Na prvom treningu 15. siječnja obojicu će na raspolaganju imati trener juniora Dinama Tomislav Rukavina.

Velika stvar za Modre

- Oni se priključuju našoj momčadi. Sad, hoće li obojica u juniore, to ćemo još vidjeti. Oni jesu juniorsko godište, ali možda će zaigrati za Dinamo 2. Ili će jedan ostati u juniorima, a drugi će u B momčad... To će se sve procijeniti. No, oni su na turniru Mladen Ramljak zaista izgledali jako dobro. Sad, naravno, treba sve dobro procijeniti, jer moramo znati da stižu iz sasvim drugačijeg nogometnog svijeta, osim onog što smo vidjeli na turniru, o njima ništa više ne znamo. Ali vjerujemo da jesu talentirani, jer zato su i došli u Dinamo. E sad, kakva će biti njihova prilagodba, kako će izgledati u odnosu na naše dečke, treba utvrditi.

Rukavina će zaključiti...

- Velika je stvar što je Dinamo u stanju dovesti i procjenjivati ne samo talente iz Europe, već i s drugih kontinenata.

Linker
20. travanj 2024 23:55