Alexandra Beier/Bongarts/Getty Images
RAZOČARANJE OD 125 MILIJUNA EURA

'IZNIMNO KOMPLICIRAN POSAO' TJERA BAYERN NA NOVI SPEKTAKULARNI TRANSFER Kovaču stiže donedavno najskuplje pojačanje u povijesti Barcelone!?

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 26. lipanj 2019. 11:25

Leroy Sane već je neko vrijeme na meti Bayerna. Sjajni veznjak Manchester Cityja prva je želja bavarskog diva za koju su navodno spremni potrošiti oko 200 milijuna eura (80 transfer + 120 petogodišnja plaća), ali negdje je čini se zapleo i njemački prvak prisiljen je pripremiti 'plan B'.

Prema posljednjim pisanjima Bilda, Bavarci još uvijek rade na 23-godišnjem Saneu, ali taj posao nazivaju 'iznimno kompliciranim' pa navode i drugu opciju koja se ovih dana sve glasnije spominje u klubu Nike Kovača.

"Plan B nije ništa manje spektakularan. Ako propadne priča sa Saneom, zvijezda Barcelone Ousmane Dembele uskače u priču", javljaju Nijemci.

Izvršni direktor Bayerna Karl-Heinz Rummenigge spominje se kao veliki zagovornik ovog posla. Inače, Bayern je već bio zainteresiran za mladog Francuza 2016. godine, ali se Dembele tada odlučio za Borussiju Dortmund smatrajući da je to bolji izbor za njegov razvoj.

Soccer Football - Copa del Rey - Semi Final Second Leg - Real Madrid v FC Barcelona - Santiago Bernabeu, Madrid, Spain - February 27, 2019  Barcelona's Ousmane Dembele in action with Real Madrid's Lucas Vazquez   REUTERS/Juan Medina
REUTERS/Juan Medina


Danas je ovaj 22-godišnjak član Barcelone za koju je 2017. godine prešao iz Dortmunda u transferu vrijednom 125 milijuna eura. Ugovor s Kataloncima ima do 2022. godine i navodno je prošli tjedan obavio ugovor s klubom koji ga uvjerava da je i dalje u njihovim planovima.

No, Nijemci ističu da bi potencijalnim povratkom Neymara, kao i dolaskom Antoinea Griezmanna na Nou Campu nastala gužva koja bi promijenila planove kluba po pitanju mladog Francuza.

Od dolaska u Barcu Dembele je odigrao 65 utakmica i pritom ubilježio 18 pogodaka i 17 asistencija. Njegov boravak u katalonskom klubu u više je navrata znao biti obilježen kršenjem klupske discipline, najčešće u vidu kašnjenja na treninge.

Kada je potpisivao za Barcu, Dembele je bio najskuplje pojačanje u povijesti kluba i prvi igrač za kojeg je Barcelona platila više od magičnih 100 milijuna eura, no do dana današnjeg on nije opravdao te novce. Njegov rekord, podsjetimo, srušio je Philippe Coutinho za kojeg je plaćeno 145 milijuna.

Linker
27. travanj 2024 06:19