REUTERS/Gonzalo Fuentes
IGRAČ IZ PRVE FRANCUSKE LIGE

IZVOR IZ MAKSIMIRA NAJAVIO VRLO OZBILJAN TRANSFER Nakon svih odlazaka vrijeme je za pravo pojačanje, Vlak je ovoga puta bio Dinamov Kristofor Kolumbo!

Kevin Theophile-Catherine član je francuskog prvoligaša St. Etiennea
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 31. svibanj 2018. 00:08

Dinamo je do sada doveo pozamašan broj novih lica u svlačionicu ili su oni praktički pred njom. Uglavnom, napravljen je redizajn svlačionice. Ali sve još nije gotovo. Danas smo saznali da se Modri žele pojačati na stoperskim pozicijama te da su u tu svrhu bacili oko na stopera Saint Etiennea, momak se zove Kevin Theophile-Catherine (28).

Vijest je aterirala iz obično pouzdanih izvora bliskih maksimirskom klubu. Radi se o momku koji je rođen u Francuskoj, ali ima i državljanstvo Martiniquea, otoka u Antilima kojeg je otkrio Kristofor Kolumbo. Danas je Martinique prekomorski departman Francuske.

Koliko smo uspjeli saznati, stoper koji je ubilježio nastupe za reprezentacije Francuske U-20 i U-21 bio je preporučen Dinamu, a po istom izvoru pogledao ga je i sportski direktor Marijan Vlak. Tako bi se moglo kazati da je Vlak Dinamov Kristofor Kolumbo. S tim da je Kolumbo otkrio Martinique na svom četvrtom putovanju, a Vlaku se Kevin svidio na prvom gledanju...

Karijeru je počeo u Stade Rennaisu, a 2013. godine prodan je u Cardiff u transferu vrijednom 5 milijuna eura. Godinu dana kasnije Cardiff ga šalje na posudbu u Saint Etienne, koji na koncu otkupljuje njegov ugovor za 4 milijuna eura.

VIŠE INFORMACIJA SAZNAJTE U SUTRAŠNJEM TISKANOM IZDANJU SPORTSKIH NOVOSTI

Linker
27. travanj 2024 14:53