Foto: Boris Kovacev / CROPIX
ŽELE GA I NAVIJAČI

JAČA INTERES TALIJANA, ALI KLUB HRVATSKOG STRUČNJAKA PODIŽE PONUDU ZA HAJDUKOVOG DRAGULJA Letica ima priliku srušiti rekord i zaigrati u Ligi prvaka

Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 12. lipanj 2018. 10:12

Vratar Hajduka Karlo Letica gotovo je svakodnevna tema medija u Belgiji i Italiji, premda ima i klubova iz drugih država koji su zainteresirani za mladog čuvara mreže Bijelih.

Najnovije su informacije da Club Brugge ne odustaje od visokog Omišanina, a sve je više za njega zagrizla i Fiorentina. Što se Fiorentine tiče, njihov je prvi izbor Alex Meret, kojega Udinese cijeni na 20 milijuna eura, pregovori su i dalje u tijeku, no čini se da bi to moglo biti preskupo, stoga Talijani pišu da se Viole sve više okreću Letici.

No Club Brugge, koji vodi splitski stručnjak Ivan Leko i koji je nedavno postao prvak Belgije, također je jako zainteresiran i moglo bi se reći da je izglednije da Letica završi tamo, prije nego u Italiji. Dok Letica mora odgovoriti na Hajdukovu ponudu profesionalnog ugovora, Belgijanci su, čini se, ponudu podigli na cca 3,5 milijuna, čime bi postao najskuplji vratarski transfer u toj zemlji, a usto mu se ondje nudi prilika da brani u Ligi prvaka.

Također, u Belgiji u Gentu igra stariji mu kolega Lovre Kalinić, koji drži tamošnji rekord vratarskog transfera, pa mu je on, na neki način, utro put jer je dvije sezone najbolji vratar ondje. Belgijski mediji smatraju da je za Club Brugge nepovoljno to što ga žele i Fiorentina i PSV, no Letica bi radije prihvatio klub Ivana Leke, gdje mu se nudi mjesto prvog vratara te igranje Lige prvaka.

Belgijski nogometni portal Voetbal24 jučer je ponudio i anketno pitanje svojim čitateljima o tome je li Letica pravo rješenje za Brugge, a rezultati su debelo na strani vratara Hajduka - dobio je 86 posto glasova “za”.

Linker
20. travanj 2024 05:50