Giuseppe Bellini/Getty Images
NAGOVIJESTIO ODLAZAK

JE LI NAJVEĆA ZVIJEZDA DINAMA OVIM ODGOVOROM OTKRILA GDJE NASTAVLJA KARIJERU? 'Vrijeme je za sljedeći korak, a to je sjajna liga...'

Piše: Filip OžboltObjavljeno: 01. srpanj 2019. 14:02

Dani Olmo postao je europski prvak. Još uvijek Dinamov igrač zablistao je u velikom finalu u Udinama protiv Njemačke, a svojom je igrom zaslužio nagradu za igrača utakmice.

Pogotkom u 69. minuti zapečatio je sudbinu Elfa, iako su se izabranici Stefana Kuntza pokušali vratiti golom za 2:1 u 88. minuti, to je bio konačan rezultat na semaforu. Španjolci su bolje otvorili susret, zabili pogodak i nakon toga vrebali priliku iz kontranapada gdje je Olmova brzina došla do izražaja.

Iako je uz Fabiana Ruiza u nedjelju navečer bio najbolji na terenu, brzo je prolazio i kroz miks zonu jer još uvijek nema dovoljno poštovanja u španjolskim medijima. Kod njih bolje prolaze Ceballos, Vallejo i Oyarzabal, ali je za Olma zato velikog interesa bilo kod stranih medija. Posebno kod Nijemaca kojima je oduzeo priliku da drugi put za redom postanu europski U21 prvaci.

Nakon nekog vremena zaustavio se i pred nama, na spomen hrvatskog jezika slatko se nasmijao i ponudio svoja razmišljanja nakon najvećeg uspjeha u mladoj karijeri.

- Sretan sam i ponosan. Stvarno sam bez riječi jer neopisiv je osjećaj, kao što je bio za Hrvate prije godinu dana na Svjetskom prvenstvu. Puno smo mjeseci radili za ovaj uspjeh i ostvarili smo ga kroz rad cijele momčadi u ovoj godini i presretan sam što je ovako završilo - započeo je Olmo.

On je tek prije osam mjeseci prvi put pozvan u redove Furije. Morao se zbog toga duplo više dokazati od suigrača, a iako je prema igrama to zaslužio, na Euru se u prvoj utakmici nije našao u početnom sastavu. Poraz protiv Italije odgledao je s klupe, ali se već za drugi susret protiv Belgije izbornik Luis de la Fuente odlučio koristiti njegove usluge.

Od kada je Olmo ušao u prvu postavu, Španjolska više nije izgubila, a u svakoj je utakmici sam igrač zabijao ili asistirao za pogodak. Kako je rastao on, rasla je i Španjolska, a kao šlag na tortu odlične sezone došao je posljednji pogodak Furije na prvenstvu i nagrada za igrača utakmice.

- Dobro sam se osjećao osobno i u vezi sa svim drugim igračima u momčadi. Svi igrači u momčadi imaju velike igračke, ali i ljudske kvalitete i mislim da se to vidi na utakmicama. Jako dobri smo međusobno i izvan terena. Zbog toga mislim da na utakmicama igramo bolje i ponosan sam što sam dio te ekipe - nastavio je 21-godišnjak.

Iako ga de la Fuente nije koristio u prvoj utakmici, pokazao je prema Olmu veliko povjerenje jer ga je u svakoj sljedećoj utakmici koristio. Na kraju je to obojicu dovelo do naslova europskog prvaka. Iako je Olmo u Dinamu za svoj razvoj imao puno važnih trenera, ono što je za njega napravio de la Fuente pozvavši ga u reprezentaciju kao anonimusa za španjolsku javnost bilo je velika stvar.

- On mi je dao priliku da igram na ovom prvenstvu i ja se samo želim odužiti treneru igrama na terenu za sve što je on meni donio. Kada igram, moram dati sve od sebe da pomognem ekipi i to želim raditi uvijek.

Iako je zabijao važne golove Belgiji i Francuskoj u polufinalu, onaj u 69. minuti protiv Njemačke bio je iznimno važan, krucijalan u borbi za naslov. Fabian Ruiz slabo je pucao izvan kaznenog prostora, golman Njemačke Alexander Nübel loše je reagirao i odbio loptu na vrh vlastitog peterca, a s obzirom da njegova obrana nije očekivala pogrešku, ostala je u raskoraku i Olmo je mirno prebacio vratara za potvrdu naslova prvaka Europe.

- Osjećaj je predivan. Mislim da nema boljeg osjećaja nego kad zabiješ gol i još više kada taj gol dođe u finalu Europskog U21 prvenstva. To me još i više ispunjava srećom - uz osmijeh od uha do uha rekao je Olmo.

Olmo seli u Bundesligu?

Jedno od pitanja koje je najviše zanimalo novinare bilo je ono o budućnosti Modrog dragulja, a upitan o tome gdje će igrati iduće sezone Olmo je odgovorio:

"Vrijeme je za sljedeći korak. Bundesliga je sjajna liga, sviđa mi se jako puno. Vidjet ćemo što nosi budućnost", izjavio je Španjolac za SPOX.

Interes za zvijezdu zagrebačkog Dinama je velik, a dobar nastup na Europskom prvenstvu zasigurno mu je podigao cijenu. Iz maksimirskog kluba još su ranije potvrdili da u redu stoji nekoliko potencijalnih kupaca, a početkom prošlog mjeseca Kicker je donio vijest po kojoj su interes za Olma pokazala i dva njemačka uglednika - Bayer Leverkusen i Borussia Mönchengladbach.

Spomenimo i kako su nakon utakmice iz Dinama također pljuštale poruke usmjerene prema Udinama gdje je Dani podigao trofej najboljeg na Starom kontinentu.

- Čestitali su mi svi iz Dinama, od igrača do trenera. Još uvijek nisam imao vremena odgovoriti, ali pogledao sam skoro sve.

Nakon utakmice iz utrobe stadiona čuli su se zvuci glasne muzike. Španjolski kolega kazao nam je kako su igrači i stručni stožer već započeli žestoko slaviti, a Olmo nam je potvrdio kako se slavlje nastavilo u Madridu. Ono što za Dinamovog igrača slijedi je odmor, ali i njega će provesti aktivno.

- Bit ću u Španjolskoj na odmoru, ali ću i trenirati u svom trening kampu. Ne znam još uvijek koliko dana imam slobodno, moram još pričati s trenerom Bjelicom i vidjet ćemo kako će se cijela situacija rasplesti.

Linker
19. travanj 2024 01:49