Foto: Damir Krajac / CROPIX
ZA DANIJA NEMA ZIME

JE LI OLMO PROTIV MANCHESTER CITYJA ODIGRAO SVOJU POSLJEDNJU UTAKMICU ZA DINAMO!? Slavni trener pokrenuo priču o velikom transferu

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 14. prosinac 2019. 09:46

O mogućem transferu Danija Olma, Dinamova dragulja koji je svojedobno stigao iz Barcelonine nogometne akademije pisalo se mnogo posljednjih šest mjeseci.

Nagađanja o njegovu odlasku ove zime zastala su onog trenutka kad je njegov zastupnik Andy Bara za SN izjavio da bi Olmova strana željela ostati u plavom domu do ljeta. Kazao je Bara da je to preporuka i njegova oca, koji je također nogometni trener. Isto tako, u Dinamo još nije stigla ni jedna službena ponuda za reprezentativca Španjolske.

Međutim, trener Manchester Cityja Pep Guardiola je opet na neki način pokrenuo priču o Olmovu transferu izjavivši na press konferenciji u Maksimiru da Građani prate Olma. Istina, kazao je u šaljivom tonu da bi njegov klub svakog dana potpisao “stotinu igrača”. No u ozbiljnom dijelu svoje priče rekao je kako će Dani sigurno završiti u velikom klubu, te da je pred njim sjajna budućnost.

O zanimanju Manchester Cityja za Olma već smo pisali. Prije otprilike mjesec i nešto dana, kad je iscurila ta informacija. O njoj je pisao i talijanski Calciomercato. Spominjalo se da je City spremio ponudu od 40 milijuna eura, cifru koja se neslužbeno provlačila kao cijena mladog Španjolca koju bi Dinamo prihvatio. Bogatim vlasnicima Građana ta brojka eura nije osobito veliki problem. Sad smo ne press konferenciji u Maksimiru saznali da Guardiola zaista ima sjajno mišljenje o Daniju. Vjerujemo da to nije rekao iz kurtoazije, zbog toga što se nalazio u Zagrebu, u Dinamovu domu. Ne poznajemo Guardiolu osobno, ali kad smo posljednji put bili na Etihadu, na onoj utakmici Lige prvaka u kojoj je City pobijedio Modre s 2:0, engleski kolege su nam kazali da Pep nikad, baš nikad ne baca rečenice u vjetar, te da nikad neće kazati ono što stvarno ne misli. Da, kazali su da se voli i našaliti, ali nikad kad se radi o ozbiljnim temama.

Kad se radi o filozofiji Guardioline igre, onda je razvidno da bi mu igrač poput Olma odgovarao. Prošao je Dani La Masiju, što je Pep posebno naglasio u Maksimiru kad se govorilo o Olmu. Znao je sve i o njegovim nastupima na Europskom U-21 prvenstvu kad je s Španjolskom postao prvak Europe i bio ponajbolji igrač. U međuvremenu je postao i A reprezentativac, ak tome je još jučer zabio sjajan gol.

Zaista nas ne bi začudilo da u Maksimir uskoro stigne ponuda s Etihada. Ove zime ili na ljeto, nije previše bitno. Olmov “kut” bi radije da se dogodi na ljeto, o tome smo pisali. Tada se ipak kreće ispočetka, veća je prilika nametnuti se. No u konačnici ipak odlučuje Dinamo. Ukoliko pak stigne ponuda već ove zime, ponuda koja će zadovoljiti maksimirske apetite, transfer će se dogoditi, u tom slučaju vjerujemo da ni Olmova strana ne bi imala ništa protiv. Ako se to dogodi, onda je Olmo jučer odigrao svoju posljednju europsku utakmicu za Dinamo. Protiv svog budućeg kluba! No, naravno, pričekajmo, zimski prijelazni još nije počeo.

Linker
16. travanj 2024 17:26