REUTERS/Susana Vera
TRANSFER SAGA SE BLIŽI KRAJU

JEDAN OD NAJBOLJIH NOGOMETAŠA SVIJETA NA PRAGU BERNABEUA Procurili detalji: Njegov dolazak samo je početak totalne rekonstrukcije 'kraljeva'

Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 30. svibanj 2019. 19:08

Čini se da je sve riješeno i da će jedna od velikih priča ljetnog prijelaznog roka uskoro biti zaključena. Naime, prema izvještajima španjolskih i engleskih medija, Chelsea i Real Madrid dogovorili su sve detalje oko preseljenja sjajnog belgijskog reprezentativca u Madrid.

Hazard je sinoć vjerojatno odigrao svoju posljednju utakmicu za Bluese, a odšteta za njegov odlazak u redove Kraljevskoga kluba trebala bi iznositi rekordnih 115 milijuna funti, odnosno 130 milijuna eura!

Znalo se od ranije da bi ovog ljeta mogao uslijediti veliki transfer, jer Hazardu je preostala još samo godina dana ugovora s Chelseajem, u kojeg je 2012. godine stigao iz Lillea za 35 milijuna eura. Dakle, u slučaju da ne bi želio produžiti vjernost Bluesima, Hazard bi već u siječnju sljedeće godine mogao započeti pregovore s potencijalnim novim poslodavcima, a Stamford Bridge bi napustio bez odštete.

Soccer Football - Europa League Final - Chelsea v Arsenal - Baku Olympic Stadium, Baku, Azerbaijan - May 29, 2019  Chelsea's Eden Hazard celebrates alongside the trophy and team mates after winning the Europa League  REUTERS/Lee Smith
REUTERS

Već je ranije Belgijac slao signale da bi jednog dana želio zaigrati za Real, a u travnju je ljudima u klubu jasno kazao da već ovog ljeta želi u Madrid. Njegov raniji odlazak spriječio je prošlog ljeta Maurizio Sarri, koji mu je obećao da će ga pustiti nakon godinu dana. Takav scenarij mogla je spriječiti zabrana transfera koju je FIFA odredila Chelseaju zbog nepravilnosti prilikom dovođenja maloljetnih igrača, a britanski tabloid The Sun tvrdi da je sve spekulacije presjekao vlasnik Bluesa Roman Abramovič,

Procurili su i detalji ovog velikog posla, s kojim bi Real trebao srušiti svoj dosadašnji rekord od 101 milijuna eura, koliko je 2013. platio Tottenhamu za velškog reprezentativca Garetha Balea. Chelsea bi za početak trebao dobiti 113 milijuna eura, dok bi ostalih 17 milijuna stiglo kroz bonuse. Chelsea je Hazardu nudio novi ugovor s tjednom plaćom od 340.000 eura, ali Realu novac nije problem, pa je pred jednog od najboljih nogometaša svijeta stavio ponudu tešku čak 450.000 eura tjedno. Hazard bi na Bernabeuu trebao zamijeniti upravo Balea, koji je ispucao sve kredite.

Soccer Football - Europa League Final - Chelsea v Arsenal - Baku Olympic Stadium, Baku, Azerbaijan - May 29, 2019  Chelsea's Eden Hazard celebrates after winning the Europa League  REUTERS/Lee Smith
REUTERS

Hazard je ovih dana isticao kako mu je važno samo finale Europske lige u kojem želi novi trofej s Chelseajem, te da će o svojoj budućnosti više moći reći kad ta utakmica prođe. No, kako je u sadašnjem klubu prošlog mjeseca odbio ponudu za produženje ugovora, bilo je jasno da se samo čeka Realov poziv. A on je u međuvremenu stigao, te je Hazardov zastupnik već dogovorio sve detalje ugovora s Madriđanima.

Španjolski sportski dnevnik AS objavio je da bi službeno predstavljanje Hazarda kao novog člana Reala moglo uslijediti već sljedeći ponedjeljak, a belgijski krilni napadač trebao bi biti tek prvi u nizu velikih pojačanja za momčad Zinedinea Zidanea. Naime, prema pisanjima španjolskih medija, pred vratima kraljevskoga kluba su Eintrachtov napadač Luka Jović, te lijevi bočni Lyona Ferland Mendy. Jedna od velikih Perezovih želja je i dovođenje francuskog reprezentativnog veznjaka Paula Pogbe, neki izvori tvrde da je i to već riješena stvar.

Što će Hazard donijeti Realu? Riječ je o ofenzivcu koji se najbolje snalazi na lijevoj strani napada, iako ga je Sarri u Chelseaju ove sezone znao koristiti i kao lažnu devetku. Za Bluese je ove sezone u Premier ligi postigao 16 pogodaka u 37 nastupa, a sa 15 dodavanja za pogotke bio je i najbolji asistent prvenstva. Belgijac može zabiti, asistirati, proći jedan na jedan, ali i graditi igru.

Linker
18. travanj 2024 04:31