REUTERS/Antonio Bronic
MODRI DRAGULJ

JEDAN OD NAJBOLJIH STRANACA U POVIJESTI DINAMA NIMALO NE DVOJI 'Olmo je klasa i mora dosegnuti astronomsku cijenu - veću od 40 milijuna eura'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 15. travanj 2019. 19:50

O mogućem senzacionalnom transferu Danija Olma popričali smo i s bivšim igračem Dinama, El Arabijem Hilalom Soudanijem, koji se oporavlja od operacije i već je počeo samostalno trenirati. Veli nam da će se za tri tjedna priključiti momčadi Nottingham Foresta, prošlo je pet mjeseci od operacije, još malo i eto ga opet na travnjaku.

Soudanija nismo nazvali slučajno, on jako dobro poznaje Olma. Dok je bio u Dinamu često su razgovarali, Soudani mu je kao iskusni igrač davao savjete, usmjeravao ga.

- Olmo vrijedi više od 40 milijuna eura! Zato mislim da će Dinamo lagano za njega dobiti tu cifru. Sve sam pozorno pratio, Olmo je ove sezone odigrao čudesno, iz utakmice u utakmicu bivao je sve bolji. Dani je jedan od najboljih mladih igrača Europe - kaže Soudani.

Split, 220418.
Stadion Poljud.
Utakmica 1. HNL izmedju HNK Hajduka i GNK Dinamo.
Na fotografiji: Soudani.
Foto: Ante Cizmic / CROPIX
Ante Cizmic / CROPIX

Priča nam kako se kvalitativno slabiji nogometaši od Olma prodaju za veće cifre.

- Pa vidite da se mnogi mladi momci koji nisu tako dobri kao Olmo prodaju za 60 ili 70 milijuna eura. Kako se onda Olmo ne bi prodao za 40? Kažem vam, to je lagani transfer, takva cifra za takvog igrača zapravo nije dovoljna. Pa on je mladi reprezentativac Španjolske, a to je postao igrajući u HNL-u. To sve govori o kakvom se igraču radi. Naravno, sjajno je igrao u Europi, ali ipak kad postaneš španjolski reprezentativac igrajući u HNL-u koja je dobra liga, ali daleko od onih najboljih Liga Petice moraš biti klasa.

Lisabon, Portugal, 140319. 
Stadion Luz.
Uzvratna utakmica osmine finala 2 . kola UEFA Europa Lige, S. L. Benfica - GNK Dinamo. 
Na fotografiji: Dani Olmo.
Foto: Boris Kovacev / CROPIX
Foto: Boris Kovacev / CROPIX

Govorio je o vremenima koja je s Danijem proveo u Dinamu...

- Ovo vam govorim najiskrenije, bio sam s njim u momčadi, dijelili smo svlačionicu. Dani je mladić koji je potpuno fokusiran na nogomet, radi i trenira predano, jako je mlad, ali već sad je vrhunski profesionalac. Isto tako, a to je jako bitno, on - sluša! Sve što mu se kaže, on napravi. Sluša trenera, iskusnije igrače koju mu daju savjete. Dosta sam razgovarao s njim, a kad sam mu dao neku preporuku za igru, odmah sam vidio da je to napravio na treningu. Dobro ga znam, ne samo što je iznimno kvalitetan, već je i jak u glavi. Psihološki neviđeno stabilan.

Nešto je za kraj posebno želio naglasiti...

- Da se pogrešno ne shvati, ne govorim ovo zato što se radi o mom bivšem suigraču ili zato što ga volim kao igrača, sve što sam rekao gole su činjenice. Olmo je osuđen na uspjeh, on je klasa i mora dosegnuti astronomsku cijenu, ponavljam, i veću od 40 milijuna eura. On i Dinamo to zaslužuju!

Linker
25. travanj 2024 11:43