REUTERS
TVRDI SPORT BILD

JEDAN OD NAJTRAŽENIJIH NOGOMETAŠA EUROPE JE DOSTUPAN ZA PRAVU BAGATELU? 'Glasine o njegovoj odštetnoj klauzuli su pogrešne, prava cijena je niža'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 05. prosinac 2019. 15:40

Napadač Red Bull Salzburga Erling Haaland tražena je roba na nogometnom tržištu nakon ovoszeonske eksplozije u Ligi prvaka u kojoj je zabio 8 golova i drugi je najbolji strijelac natjecanja iza Roberta Lewandowskog.

Za 19-godišnjim Norvežaninom otimaju se europski moćnici, kao interesent se spominjao Manchester United, kao i Borussia Dortmund.

Kicker je ranije tvrdio da odštetna klauzula u Haalandovom ugovoru iznosi 30 milijuna eura, a Sport Bild sada tvrdi da je ta klauzula zapravo i niža.

"Glasine o odštetnoj klauzuli od 30 milijuna eura su pogrešne. Istinska Haalandova cijena je osjetno niža", piše Sport Bild, navodeći kako ona iznosi zapravo 20 milijuna eura i da je to svota koju je Borussia 2017. godine platila za transfer Maximiliana Philippa koji je tada doveden iz Freiburga.

"U mojim očima Haaland bi bio veliko pojačanje za Borussiju. Momak je dragulj, a klub poput Borussije bio bi pravi za njegov razvoj", kaže Jan Aage Fjörtoft, Haalandov sunarodnjak i bivši igrač Bundeslige o igraču koji je ove sezone zabio 27 golova u samo 20 utakmica.

Linker
19. travanj 2024 18:02