Damir Krajac / CROPIX
PIŠE BILD

JEDAN OD NAJVEĆIH JUNAKA MLADOG DINAMA POSTAO HIT U NJEMAČKOJ Ugledni klub stiže na Maksimir s ponudom za dragulja koji se proslavio u Ligi prvaka!?

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 24. travanj 2019. 15:44

Dinko Horkaš na meti je Schalkea, vijest je to koju je lansirao načitaniji njemački list Bild, a prenijeli su je i ostali tamošnji portali.

Talentirani 20-godišnji dinamovac proslavio se u juniorskoj Ligi prvaka, a posebno su glasno odjeknule njegove obrane penala u raspucavanjima protiv Lokomotiva iz Moskve i Liverpoola. Horkaš je bio jedna od najbitnijih karika u odličnim predstavama mladog Dinama koji je stigao do četvrtfinala natjecanja gdje ga je zaustavio Chelsea.

Nijemci ističu da Horkaš s Modrima ima ugovor do 2020. godine, te da o ovom transferu ovisi i budućnost aktualnog vratara Schalkea Alexa Nübela.

Talentirani 22-godišnji Nijemac je na radaru Kovačevog Bayern.

Zagreb, 190219.
Stadion Maksimir, igraliste Hitrec-Kacijan.
UEFA Youth League, juniori, utakmica GNK Dinamo - FC Lokomotiv Moskva.
Na fotografiji: Dinko Horkas.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajac / CROPIX

"Horkaš je pokazao svoje vještine u juniorskoj Ligi prvaka. Iako nije nastupio za seniorsku momčad, definitivno je riječ o obećavajućem talentu", zaključuju Nijemci u kratkoj analizi Dinamovog golmana.

Osim nastupa za Dinamove juniore, Horkaš je tijekom ove sezone igrao i za Dinamo II u Drugoj HNL te U-23 momčad koja briljira na Premier League International kupu gdje su dogurali sve do finala s Bayernom.

Vrijednost mladog Dinka prema Transfermarktu iznosi 350 tisuća eura, a osim Schalkea, za njega su interes navodno pokazali i Werder te Eintracht.

Linker
20. travanj 2024 22:09