Martin Rose/Bongarts/Getty Images
'JEDAN JE OD KLJUČNIH IGRAČA BARCE'

JEDAN OD NAJVEĆIH NOGOMETAŠA U POVIJESTI PORUČIO HRVATU: 'NEMOJ IĆI U TAJ KLUB!' 'Počele su kružiti glasine da Ivan Rakitić napušta Barcelonu...'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 27. svibanj 2019. 15:59

Bliži se ljetni prijelazni rok i brojni se mediji zabavljaju nagađanjima gdje bi svjetske nogometne zvijezde mogle nastaviti karijeru. Tako je u kuloarima isplivalo i ime hrvatskoga dokapetana Ivana Rakitića.

Engleski su novinari iskopali informaciju da je za veznjaka Barcelone veoma zainteresirana uprava Manchester Uniteda koja bi svim silama htjela zaboraviti minulu sezonu i krenula u rekonstrukciju uzdrmane momčadi.

MILAN - 7 AUGUST:  Rivaldo of AC Milan during the press conference to announce his signing for AC Milan at The Hotel Gallia, Milan, Italy on August 7, 2002.  (Photo by Grazia Neri/Getty Images)
Grazia Neri/Getty Images

Bivši napadač Barcelone i legendarni brazilski nogometaš Rivaldo javno je sugerirao Ivanu Rakitiću da odbije transfer u Manchester, a tu su vijest prenijeli gotovo svi relevantni engleski i španjolski mediji.

"Kruže glasine o Ivanu Rakitiću da napušta Barcelonu i da ide u Manchester United. Premda je Manchester velik klub s respektabilnom tradicijom, smatram da hrvatski veznjak može još puno toga dati Barceloni te da je jedan od ključnih igrača katalonskoga kluba", izjavio je Rivaldo za Betfair.

"United proživljava teške trenutke, no to je klub s golemom tradicijom i svatko bi htio igrati za njih. Sada je vrijeme da se usredotoče i počnu pripremati za novu sezonu. Vjerujem da će oni uvijek biti jedna od najboljih momčadi na svijetu. Unatoč krizi, oni su i dalje financijski stabilni te će zasigurno htjeti regrutirati najbolje svjetske nogometaše."

Međutim, ni u redovima Barcelone ne ide sve po planu. Naslov prvaka osvojen je u velikom stilu, no ispadanje iz Lige prvaka od Liverpoola i neočekivani poraz u finalu Copa del Rey od Valencije uzdrmao je neke odnose u svlačionici koji su ionako bili narušeni.

Ugledni španjolski AS javlja da su nakon poraza u finalu Kupa nogometaši Barce još dugo razgovarali u autobusu, a iz vozila nisu izašli ni kada je vozač parkirao na seviljskom aerodromu. Žustra se rasprava vodila između kapetana Lea Messija te Gerarda Piquea i Luisa Suareza.

Navodno su zajednički nastojali doći do odgovora zašto su poraženi u finalu, a AS dalje izvještava da su nakon razgovora odlučili čvrsto stati iza trenera Ernesta Valverdea kojega je temperamentna katalonska nogometna javnost već proglasila 'bivšim'.

SEVILLE, SPAIN - MAY 25: Ivan Rakitic of FC Barcelona reacts during the Spanish Copa del Rey match between Barcelona and Valencia at Estadio Benito Villamarin on May 25, 2019 in Seville, . (Photo by Alex Caparros/Getty Images)
Alex Caparros/Getty Images

Rakitiću, dakle, predstoji vrlo važna odluka i morat će prelomiti do kraja ljetnoga roka. Ostaje li u Barci s kojom je već osvojio sve što se može ili će prihvatiti novi izazov i prijeći u redove Crvenih vragova koji će učiniti sve da se ovakva turbulentna sezona ne ponovi.

Linker
25. travanj 2024 11:22