David Čolina (lijevo)
 Foto: Damir Krajac / CROPIX
TRAŽI SE BEK

JEDAN TRANSFER NA KORAK DO REALIZACIJE, A DRUGI SE KUHA Hajduk u lovu na bivšeg dinamovca koji za prvu momčad nije upisao niti minute

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 25. lipanj 2019. 01:22

Prošlog petka, na prvoj ljetnoj test-utakmici u Solinu, trener Oreščanin promijenio je tri igrača na poziciji lijevog beka. Nizali su se Sahiti, Lopez i Kalik na tom mjestu, ali jasno je da nijedan od njih nije lijevi bek. Ali lijevi je bek Markus Pavić, 24-godišnjak iz Istre koji je i dalje u najozbiljnijim kombinacijama za dolazak u Hajduk. Prije dva tjedna prvi smo put spomenuli tu opciju, Hajduk je već tada stupio u kontakt s Puljanima poslavši prvu ponudu, a krajem lipnja angažman se približio konačnoj realizaciji.

Nakon odlaska Fomitschowa Hajduk mora uzeti prvu alternaciju za Bradarića, ali Istri se treba platiti odšteta za Pavića, koji s pulskim klubom ima ugovor do ljeta 2020. godine. Pavić je rođen u Beču, školovao se u mlađim kategorijama Austrije, igrao za Admir, a potom je u HNL ušao preko Rudeša u ljeto 2017.

Velika Gorica, 270419.
Gradski stadion.
Utakmica 31. kola 1. Hrvatski telekom nogometne lige, HNK Gorica - HNK Hajduk.
Na fotografiji: Domagoj Bradaric.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
CROPIX

Tijekom jednogodišnjeg igranja za Rudeš dobro ga je upoznao i aktualni glavni skaut Bijelih Mario Brkljača, koji je tada obnašao dužnost sportskog direktora u tom zagrebačkom klubu. Po odlasku iz Rudeša prošlog ljeta Pavić je šest mjeseci igrao u francuskom drugoligašu Sochauxu, da bi u siječnju ove godine potpisao za Istru na jednu i pol sezonu, do lipnja sljedeće godine. Transfermarkt ga drži na cijeni od 150.000 eura, ali zasad nije poznato koliku će odštetu Hajduk platiti Puljanima.

Čolina
Goran Sebelic / Hanza Media / Hanza Media

Drugi igrač za poziciju lijevog beka još je zanimljiviji, riječ je o Davidu Čolini, igraču iz generacije 2000. koji je prošlog ljeta za 1,3 milijuna eura iz Dinama prešao u Monaco. Čolina je protekle sezone u Monacu igrao za mladu momčad kluba iz Kneževine, a nekoć je s Darijem Špikićem činio ubojit tandem na lijevoj strani kadetske momčadi Modrih. Špikić je od prošlog ljeta u Hajduku, a Bijeli bi sada htjeli dovesti i Čolinu, pa makar to bilo i na posudbu. U cijeloj je priči jasna intencija da se osiguraju pojačanja i perspektiva na lijevom boku, gdje se već dulje priprema transfer 19-godišnjeg Domagoja Bradarića, ovog ljeta glavnog igrača u europskom izlogu Bijelih.

Linker
25. travanj 2024 15:22