Didier Drogba
 Ben Hoskins/Getty Images
NA KORAK OD REALIZACIJE

JEDNA CHELSEAJEVA LEGENDA OBJAVILA KRAJ, DRUGA SE VRAĆA U LONDON Već je bio na korak od transfera u Brazil kada je stigao poziv sa Stamford Bridgea

Piše: HinaObjavljeno: 02. veljača 2017. 18:50

Jedan od najboljih afričkih napadača svih vremena Didier Drogba (38) korak je do povratka u Englesku gdje je proveo ukupno devet godina igrajući za Chelsea.

Bivši reprezentativac Obale Bjelokosti dobio je ponudu svog bivšeg kluba, ali ne za mjesto u momčadi, već na klupi. Za sada se ne zna kakvu će ulogu Drogba dobiti u ekipi koju vodi Talijan Antonio Conte, ali se nagađa kako bi za početak mogao dobiti mjesto u klupskoj akademiji.

Drogba je u dva navrata igrao za londonski sastav (2004-12, 2014-15), a ukupno je upisao 381 nastup i postigao 164 gola. Najefikasniji je stranac u povijesti kluba, te četvrti strijelac ukupno. U dresu Chelsea osvojio je ukupno 14 trofeja pri čemu četiri naslova engleskog prvaka, te jednu Ligu prvaka.

Drogba je rođen u Abidjanu, u Obali Bjelokosti, a u dobi od pet godina se preselio u Francusku. Nogometnu karijeru započeo je u Levalloisu, a prvi profesionalni ugovor potpisao je za Le Mans, koji je tada nastupao u Ligue 2. Nastupao je još za Guingamp i Marseille prije nego što je 2004. prešao u Chelsea. Igrao je i za Galatasray, Shanghai Shenhua i Montreal Impact. Za Obalu Bjelokosti je sakupio 104 nastupa i postigao 65 golova.

Posljednjih se dana nagađalo kako bi karijeru mogao nastaviti u Corinthiansu kao slobodan igrač. Brazilski klub je čak pustio u prodaju dresove sa njegovim imenom, ali sve je propalo zbog poziva sa Stamford Bridgea.

Linker
20. travanj 2024 03:39