/ Yuri Berchiche REUTERS/Stringer
KAKVA BI TO PRIČA BILA

JEDNA OD NAJVEĆIH ZVIJEZDA ZANIMLJIVOM IZJAVOM POTAKNULA MAŠTU NA OTOKU 'Moram biti iskren i priznati - oduvijek sam želio raditi s njim'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 26. svibanj 2018. 20:59

Usred priprema za Svjetsko prvenstvo s Brazilom, ali i brojnih nagađanja nogometne javnosti da bi mu iduća destinacija mogao biti madridski Real, Neymar je dao zanimljivu izjavu za brazilski ESPN.

- Moram biti iskren i priznati da sam oduvijek želio raditi s Guardiolom! On ima drugačiji pristup. Nažalost, kada sam došao u Barcelonu, on je već napustio klub - rekla je zvijezda PSG-a koja je u katalonski klub stigla godinu dana nakon što je Pep otišao s Camp Noua, u ljeto 2013. godine kada je Španjolac već preuzeo Bayern.

Brazilski mediji tvrde kako je do suradnje moglo doći još 2014. godine kada je upravo Neymar pokušao progurati Guardiolu na mjesto izbornika Brazila. Podsjećamo, Brazil je u polufinalu SP-a doživio povijesnu blamažu kada je izgubio od Njemačke s čak 1-7. Brazilski je nogometni savez nakon toga odlučio napraviti kompletan remont reprezentacije i kao najvažniju promjenu najavio - novog izbornika.

MADRID, SPAIN - FEBRUARY 14:  Neymar of PSG reacts during the UEFA Champions League Round of 16 First Leg match between Real Madrid and Paris Saint-Germain at Bernabeu on February 14, 2018 in Madrid, Spain.  (Photo by Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images)
Getty Images

Simpatije između brazilskog čarobnjaka i španjolskog stručnjaka nikad nisu bile tajna i stoga nikoga nije iznenadila Neymarova kampanja da Pepa Guardiolu postavi na čelno mjesto brazilske izabrane vrste.

Guardiola je, međutim, u tim trenucima bio fokusiran isključivo na Bayern pa je Scolarijevu vruću trenersku stolicu u ljeto 2014. preuzeo Dunga, proslavljeni brazilski nogometaš i istinska nogometna legenda.

U jeku sve češćih nagađanja kako odlazi u Real, Neymarova izjava baca drugačije svjetlo na mogući nastavak karijere i najavljuje nastavak trakavice u koju će sve oči biti uperene nakon nadolazećeg svjetskog prvenstva u Rusiji.

Linker
20. travanj 2024 17:45