REUTERS
OMILJENI KAPETAN

JUNAK MANCHESTER CITYJA NAPUŠTA KLUB Zabio je gol koji je Liverpoolu vjerojatno odnio prvenstvo, uzeo naslov i Kup pa objavio kraj nakon 11 godina!

Piše: HinaObjavljeno: 19. svibanj 2019. 13:46

Kada je prije dva tjedna Vincent Kompany fantastičnim udarcem sa 25 metara pogodio sam gornji lijevi kut gola Kaspera Schmeichela, bilo je jasno da će Manchester City uzeti naslov prvaka Engleske. Nogometaši Manchester Cityja vratili su se na čelo ljestvice engleskog prvenstva minimalnom 1:0 pobjedom u posljednjoj utakmici 37. kola, a ostalo je povijest.

Liveprool je ostao kratak za dva boda, a kapetan je tri tjedna kasnije odlučio - otići.

Belgijski nogometaš u nedjelju je objavio kako odlazi iz kluba u kojem je proveo zadnjih 11 sezona.

"Koliko god teško bilo, došlo je vrijeme da odem. I kakva je sezona iza mene!", izjavio je branič koji je ove sezone osvojio trostruku krunu s Manchester Cityjem - dva kupa i prvenstvo.

Soccer Football - FA Cup Final - Manchester City v Watford - Wembley Stadium, London, Britain - May 18, 2019  Manchester City's Vincent Kompany lifts the FA Cup as he celebrates winning the final with team mates   REUTERS/Toby Melville
REUTERS

City je jučer uvjerljivo sa 6-0 svladao Watford u finalu FA kupa.

Sada 33-godišnji Kompany je došao u City 2008. iz Hamburga. Odigrao je 360 utakmica za klub s kojim je četiri puta osvajao naslov prvaka Engleske.

Linker
19. travanj 2024 13:20