Ronald Goršić/Cropix
PREGOVORI VEĆ TRAJU

JUVENTUS NEMA NIŠTA PROTIV PROTIV PJACE U DINAMU! Modri Juveu već predložili dogovor oko plaće, ali nije Dinamo jedini koji ga želi...

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 21. studeni 2019. 08:54

Priča o dolasku Marka Pjace u Dinamo probudila je maštu navijača, stekli smo dojam da je 'javno mnijenje' među modrim pukom većinom naklonjeno ideji Pjacina povratka. Pamtimo ga svi iz Dinama kao sjajnog, učinkovitog igrača, pozitivnog dečka koji je u plavom dresu nogometno napredovao, ali i ostavio iza sebe neke veličanstvene partije.

Naravno, najveći je upitnik što bi Pjaca igrački u ovom trenutku mogao donijeti Dinamu, s obzirom na sve što je prošao od odlaska iz Maksimira, na činjenicu da dugo nije igrao, da je imao dvije operacije koljena... Teško da bi odmah mogao biti pojačanje i onaj stari Pjaca, trebalo bi mu vremena, no ako postoji šansa da jednom opet bude na sličnoj razini, u Maksimiru vjeruju da vrijedi pokušati.

Talijanski mediji već neko vrijeme naglašavaju kako su tri zimska odlaska iz Juventusa potpuno sigurna. Odlaze, dakle, Mandžukić, Perin i Pjaca. Mandžukić, to znamo odavno, trebao bi otići 'zauvijek', a Perin i Pjaca na posudbu. Uz pravo ili obvezu otkupa ugovora.

Govore nam talijanski kolege da Juventus već sad ima puno upita za Pjacu i iz Serie A, da gotovo nema kluba izvan kruga onih najboljih koji ga ne bi želio dovesti na posudbu na zimu. Očito, mnogi vjeruju da se Pjaca može 'probuditi', ostaviti ozljede iza sebe i biti veliko otkriće. Brescia, Bologna i sve više Genoa i Sampdoria najviše se spominju u tom kontekstu, u zadnje vrijeme posebno dva kluba iz Genove. U svakom slučaju Pjaca će u siječnju na posudbu, a u tu se priču sad uključio i Dinamo. I navodno nije bez izgleda.

Naime, kako čujemo, Juventus načelno nema ništa protiv Pjacina povratka u Maksimir. U Torinu također žele oživjeti Pjacinu karijeru, ako već ne bude u budućnosti igrač za Juventus, onda da ga vrate na tržište i na njemu pokušaju vratiti dio uloženog novca. Svjesni su u Juventusu da bi Pjaca u Dinamu lakše došao do zraka nego u Italiji ili nekom drugom inozemnom klubu, u Maksimiru bi poduzeli sve da ga vrate u formu. Stoga je Dinamov dogovor s Juventus oko Pjacine posudbe moguć. Uostalom, čim pregovori dvaju klubova traju, čim Juventus u startu nije odbacio poslati Pjacu u 'slabašni HNL' dovoljno govori. Jasno, pitat će se i Pjacu, želi li u Dinamo ili bi se ipak opet okušao u Italiji, smatra li povratak u Zagreb korakom unazad? Zasad se nije oglasio.

Naravno, uvijek se sve svodi i na novac. Ako bi Dinamo morao pritom plaćati i polovicu Pjacina ugovora, bio bi to velik izdatak za klupsku blagajnu. A, kažemo, uz veliki rizik hoće li Pjaca dostići željenu razinu. Stoga se u Dinamu nadaju da bi Juventus mogao pristati da i dalje plaća Pjacu (ionako mu ugovor traje do lipnja 2021.), ali naknadu vrati kroz daljnji transfer kad Marko proigra u Dinamu. I operacija kojom rukovodi Zoran Mamić ima takav cilj, nije nemoguće da se dva kluba dogovore da u takvom 'dealu' i Dinamo i Juventus pronađu interes. Ajmo reći, da svi u tom lancu mogu malo izgubiti, a puno dobiti ako Pjaca opet bude top. Nije jednostavno, ali nije ni nemoguće.

No, pričekajmo konačno rješenje, hoće li Pjaca u konačnici doći u Dinamo ili će sreću potražiti u nekoj drugoj sredini, saznat ćemo možda i prije kraja godine. Sigurno je da je u ovom trenu on za Juventus "mrtvi kapital", da Stara dama želi "živog" Pjacu. Kad bi Dinamo prezimio u Europi, pogotovo u Ligi prvaka, bio bi odličan magnet i za Pjacu i za Juve, a Bjelici bi, za početak, trebao igrač koji može odmoriti glavne snage, recimo, Oršića, u nekim "manjim" utakmicama.

Naravno, trenutno nitko ne može reći bi li Pjacin dolazak Dinamu dugoročno donio veliko pojačanje, no, svi se nadaju da će jednom srebrni reprezentativac pronaći put iz gliba karijere.

Linker
18. travanj 2024 10:14