REUTERS/Andreas Gebert
NEMA PRODAJE

KAD NIKO KOVAČ 'UDARI ŠAKOM O STOL': 'ON NE IDE IZ BAYERNA!' Hrvat riješio pitanje najvrućeg transfera, postavio kapetana, dokapetana...

NEMA PRODAJE Iako bi poljski napadač rado napustio bavarski klub, hrvatski trener tvrdi da se to neće dogoditi
Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 31. srpanj 2018. 18:40

Bayern je završio američki dio priprema, no pravi posao tek slijedi. Naime, od 2. do 9. kolovoza Niko Kovač odvodi momčad na završni glanc u Rottach-Egern, mesto u gornjoj Bavarskoj. Od četvrtka će novi trener Bavaraca imati sve igrače na okupu, jer se priključuju nogometaši koji su nastupali na Mundijalu u Rusiji , uključujući i novopečenog svjetskog prvaka Corentina Tolissoa. Među njima će biti i Robert Lewandowski, za kojeg je Kovač jasno rekao.

- Situacija je potpuno jasna, on neće napustiti naš klub - rekao hrvatski stručnjak, kojeg nimalo ne uznemiruje želja poljskog napadača za odlaskom.

- Svatko ima pravo izraziti svoju želju, Robert bi htio zaigrati negdje drugdje, ali jedno su njegove želje, a drugo naše. Lewandowski ima ugovor s našim klubom do 2021. godine i ispunit će ga do kraja - jasan je Kovač. Tijekom trening kampa momčad će se u nedjelju, 5. kolovoza, vratiti u München, gdje će odigrati posljednju provjeru uoči početka sezone, suparnik će biti Manchester United.

Bit će to ujedno i prvi put da će bivši hrvatski izbornik voditi Bayern na Allianz Areni. Bayern je ovog ljeta vrlo miran na tržištu, kupljen je tek kanadski tinejdžer Alphonso Davies, a novac su morali izdvojiti i za novog trenera. Naime, Bavarci su otkupili Kovačev ugovor s Eintrachtom za 2,2, milijuna eura.

Soccer Football - World Cup - Group H - Poland vs Colombia - Kazan Arena, Kazan, Russia - June 24, 2018   Poland's Robert Lewandowski looks dejected     REUTERS/John Sibley
REUTERS

Neuer ostaje kapetan

- Htio bih da klubovi plaćaju veće odštete za trenere. Tako bi oni dobili veću šansu za preživljavanje na klupi, jer se klubovima ne bi isplatilo mijenjati stručnjake svako malo. Jasno, te odštete ne bi trebale biti visoke kao igračke, jer nogometaši su ipak važniji - misli Kovač, koji se osvrnuo i na američku turneju na kojoj su izgubili obje provjere - od Juventusa i Manchester Cityja.

- Defenzivno nismo stabilni, puno smo griješili i to je trenutačno najveća briga. Moramo poboljšati taj segment igre.

Niko Kovač je razriješio još jedno važno pitanje, ono kapetansko.

- Manuel Neuer ostaje naš kapetan, Thomas Müller je njegov zamjenik. No, svi znaju hijerarhiju, Robben, Ribery, Hummels, Boateng, svi oni naši kapetani, ali bez vrpce - zaključio je Kovač.

Linker
20. travanj 2024 16:47