Na fotografiji: Ivo Pinto, Lovro Majer, Mislav Oršić, Mario Šitum
 Ronald Gorsic / CROPIX CROPIX
TRI EKSPRESNA POTEZA

KAKAV TJEDAN NA MAKSIMIRU, I TREĆE ZVUČNO IME SAMO U NEKOLIKO DANA NAPUSTILO MODRE Doznajemo: Dinamovo dijete za četiri pozicije ima novi klub!

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 10. siječanj 2020. 13:46

Ono što smo jučer najavili, to se danas dogodilo. Mario Šitum se pozdravio s dečkima prije današnjeg prijepodnevnog treninga, te je otputovao u Tursku! Kad obavi liječnički pregled, postati će novi igrač turskog Kayserispora! Polivalentni igrač koji je u plavom domu igrao četiri pozicije, desnom beku i desnom krilu, te lijevom beku i lijevom krilu bio je velika želja novog trenera Kayserispora Roberta Prosinečkog, kad je stigla ponuda brzo je došlo do dogovora.

O detaljima transfera Šituma u Kayserispor još nema potpunih informacija izvori tvrde da je odšteta bila simbolična. Modri klub nije želio inzistirati na nekoj velikoj cifri, htio je izaći ususret momku koji je uvijek nudio sve što je mogao za plavi dres.

Kad god je dobio priliku, Šitum se trudio, njegova volja i motiv nikad nisu bili upitni. Tako da je s minimalnom odštetom Dinamo na neki način nagradio ovog momka. S druge strane, Kayserispor je prilika da Šitum zaradi i više novaca nego što je imao u Dinamu.

Kad se tiče igre, biti će mu sigurno lakše jer dolazi kod hrvatskog trenera, Prosinečki ga sigurno ne bi dovodio da u njega nema maksimalno povjerenje.

Zagreb, 161218.
Stadion Maksimir.
Hrvatski Telekom Prva liga, 1.HNL, seniori, 18.kolo, utakmica: GNK Dinamo - HNK Hajduk.
Na fotografiji: Bassel Zakaria Jradi, Mario Situm.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajac / CROPIX

Konačno, dovodi ga u trenucima dok je njegova momčad posljednja na ljestvici, znači da vjeruje da mu upravo takav tip igrača može pomoći u velikoj borbi za ostanak u ligi. Tako se Šitum priključio Zoranu Kvržiću koji je već prije potpisao za turski klub. Nakon Ive Pinta koji je otišao na posudbu u Portugal, te Marka Leškovića koji je također posuđen Lokomotivi, Šitum je treći igrač koji je ovog prijelaznog roka napustio plavu svlačionicu. S tim da je Šitumov transfer zapravo prvi pravi izlazni transfer.

Linker
07. svibanj 2024 23:16