REUTERS/Richard Carson
NEKAD NAJSKUPLJI NA SVIJETU

KAKO JE SVE MOGLO BITI POTPUNO DRUGAČIJE! JEDAN OD 'VRAGOVA' OTVORIO DUŠU 'Htjeli su me dovesti na Bernabeu, ali srce je presudilo'

Piše: Vedran FilipovićObjavljeno: 14. prosinac 2017. 13:51

Nedostajao je Paul Pogba Crvenim vragovima u gradskom derbiju. I bez obzira što će Jose Mourinho govoriti o nedosuđenom kaznenom udarcu na Anderu Herreri kojeg bi malo koji navijač s tribine svirao, nema dvojbe da bi igra Uniteda imala drukčiji profil da Pogba nije zaradio isključenje protiv Arsenala.

Pa je tako, umjesto na Old Traffordu, 24-godišnji veznjak gostovao u Beyond The Pitch podcastu, formatu emisije što postaje sve popularniji u Europi nakon SAD-a.

I kazao je u mikrofon nekoliko interesantnih podataka, kao primjerice, onaj da je imao ponudu Real Madrida na stolu. No, Francuz je za svojedobno najskuplji svjetski transfer (prestigli ga Mbappe i Neymar) izabrao povratak iz Juventusa u Manchester United. U klub gdje je postao najveća pogreška Alexa Fergusona što je Škot priznao u autobiografiji...

- Iskreno, čelnici Real Madrida htjeli su me dovesti na Santiago Bernabeu i razmišljao sam o tome kada je i opcija povratka u Englesku bila aktualna. Međutim, srce je presudilo, ne znam zašto, no jednostavno sam osjećao kako je Manchester najbolja opcija. Nisam znao kako će se stvari odviti, ali nisam požalio što sam tako odlučio - rekao je Pogba.

Također, nije moglo proći bez pitanja što se događalo u prvom pokušaju na Old Traffordu. Jesu li se tada okolnosti mogle drukčije razviti, je li klub trebao imati više povjerenja u njega?

- Možda... To ćete morati pitati njih. Drago mi je što sam se vratio, želim vratiti Manchester United na mjesto koje mu pripada i siguran sam da se radi o ostvarivom cilju. Lani smo osvojili tri trofeja i vratili se u Ligu prvaka, što je bio primaran zadatak, kada već nismo mogli Premiership.

A Mourinho?

- Stvarno je poseban, ima poseban način pripreme za utakmicu, razgovora s igračima i s novinarima... Zaslužio je nadimak Special One - zaključio je Pogba.

Linker
19. travanj 2024 08:50