CROPIX
ZIMSKE PRODAJE NA MAKSIMIRU

KAKO SU U DINAMU PRODALI SIGALIJA ZA DVA MILIJUNA EURA, A UŠTEDILI TRIPUT VIŠE Maksimirska blagajna polako se puni odlascima iz kluba

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 13. siječanj 2018. 18:46

Angelo Henriquez otišao je u meksički Atlas za milijun i pol eura, Domagoj Antolić u Legiju za 500 tisuća eura. A iznos Sigalijeva transfera kreće se oko dva milijuna dolara. Odnosno 1,8 milijuna, uz neke bonuse, u eurima je to, 1,5 ili 1,6 milijuna, ovisno o tečaju, jer dolar u zadnje vrijeme dosta ‘pleše’.

Onog trena kad Sigalijev transfer postane služben, a tome više nema nikakve prepreke, Dinamo će u ovom prijelaznom roku utržiti direktno oko 3,5 milijuna eura. A indirektno i puno više. Jer, Sigali je nedavno potpisao novi trogodišnji ugovor, koji bi Modre, brutto, stajao oko dva milijuna eura, čak i koju ‘stoticu’ više.

Ako dodamo da je Henriquezov ugovor bio u rangu milijun eura godišnje, onda se ukupna svota koju bi Dinamo nakon Sigalijevog transfera mogao uprihoditi i uštedjeti već prešla šest milijuna eura. Ajde, došao je Mario Gavranović, njegov je ugovor između 500 tisuća i milijuna eura godišnje, brutto, na tri godine, pa je nešto ipak i uloženo. Nije nužno ni da taj novac stiže odjednom, ali papirnato i financijski, Modri su isplativo tržili.

Što se novca tiče, prijelazni rok se Dinamu dosad isplatio, sad treba vidjeti ovaj igrački, nogometni dio, hoće li uspjeti pronaći adekvatne zamjene za igrače koji su otišli. Taj dio je također važan.

Tko bi do kraja prijelaznog roka još mogao napustiti Maksimir? To je pitanje uvijek nezahvalno, jer otići može skoro svatko. Uostalom, tko je do prije mjesec dana uopće razmišljao da bi Sigali mogao biti taj koji će napustiti Dinamo? Znamo da je ponudu imao Lešković, da je permanentno na tržištu Benković, uvijek je tu negdje i Ćorić. Neki su inozemni mediji provukli da bi Tongo Doumbia mogao ići u Krasnodar, ali o tome, kako čujemo, u Maksimiru ne znaju ništa. U svakom slučaju, s izlaznim transferima Modri su krenuli jako, došao je dosad ‘samo’ Gavranović.

Ne sumjamo da će biti još uzbuđenja do 15. veljače, kako je krenulo...

Linker
16. travanj 2024 07:18