Damir Krajac / CROPIX
MODRI MERCATO

KAPETAN MALAGE PRIJE NEKOLIKO DANA BIO NA ULAZNIM VRATIMA MODRIH, A SAD SE SVI PITAJU - GDJE JE ZAPELO? Zato idući tjedan stiže - Dani Olmo!

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 14. srpanj 2019. 17:23

Hoće li lijevi bek i kapetan Malage Federico Ricca doći u Dinamo? To nam pitanje postavljaju mnogi, jer najavili smo dolazak Urugvajca. Isto smo tako najavili da je sve trebalo biti jasno još prošli četvrtak. Kao što vidite, nije se dogodilo... Sad nam naši izvori tvrde da će se sve znati ove srijede.

Gdje je zapelo? Pa, ondje gdje obično zapne: Ricca ima još nekoliko ponuda, pa on i njegov zastupnik Luis Fernandes važu koja je najbolja. Jer po istim izvorima, Dinamo i Malaga sve su dogovorili, Modri su spremni platiti odštetu od 1,5 milijuna eura. Igraču je zagrebački klub ponudio godišnju plaću od 500.000 eura, uz dodatak da će rasti u određenom postotku za svaku sljedeću godinu ugovora. Međutim, to, očito, nije dovoljno, Urugvajac ima ponude koji su vjerojatno izdašnije.

DUBLIN, IRELAND - JUNE 04: Federico Ricca of Uruguay in action during the International Friendly match between Republic of Ireland and Uruguay at Aviva Stadium on June 4, 2017 in Dublin, Ireland.  (Photo by Ian Walton/Getty Images)
Ian Walton/Getty Images

Nama se čini da je Ricca nešto udaljeniji od Dinama nego nekidan, ali to je samo naša pretpostavka, jer izvori kažu da bi na kraju ipak mogao doći u Maksimir. No dobro, kad je već tako najavljeno, pričekajmo tu srijedu, još tih nekoliko dana. Možda Ricca ipak odluči doći u plave dvore, možda njegov menadžer odugovlači samo da bi još malo podigao plaću svog klijenta. To ne možemo znati. S druge strane, naši izvori tvrde da se o Riccinu transferu počelo pregovarati tek prije desetak dana, pa je, na neki način, logično da se u tako kratkom roku ne može sve realizirati. Ostaje nam vidjeti kako će se sve rasplesti. Uglavnom, trener Bjelica dao je zeleno svjetlo za dovođenje Urugvajca, ostalo nije na njemu.

Ian Walton/Getty Images
Getty Images
Federico Ricca u urugvajskom dresu

Nije lako do igrača

Također, vidljivo je da Dinamu baš nije lako dovesti igrača koji ima i drugih ponuda. Maksimirska blagajna ima svoje limite kad je riječ o ulaznim transferima. Sjetite se samo slučaja Eldara Ćivića, također lijevog beka, koji je već, praktički, bio pred Dinamovom svlačionicom, a onda se dogodio nevjerojatan zaokret, čovjek je potpisao za - Ferencvaros. Dinamo je izgubio bitku s mađarskim klubom, to se nije očekivalo. Nije to očekivao ni Bjelica, koji je bio razočaran takvim raspletom. Ako Ricca - a stvari trenutno tako stoje - ne dođe u svlačionicu, hoće li Bjelica opet ostati razočaran?

Zagreb, 130719.
Stadion Maksimir.
Utakmica hrvatskog superkupa izmedju HNK Rijeka i GNK Dinamo Zagreb.
Na fotografiji: trener Dinama Nenad Bjelica.
Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX
Zeljko Puhovski / CROPIX

Kad se pak radi o Daniju Olmu, također nema novih vijesti, osim one da se idući tjedan priključuje Dinamu. I dalje stižu razni upiti, ali konkretne ponude koja bi zadovoljila maksimirske apetite još nema. Teško je vjerovati da će Olmo ostati, ali u ovom je trenutku ipak na snazi status quo. Ovaj je ljetni prijelazni rok za Dinamo očito dosta komplicirana priča.

Cropix

Kad smo već kod rubrike “dolasci-odlasci”, valja reći da ćemo u tjednu koji je pred nama saznati tko će od mladih igrača Dinama na posudbu.

Linker
25. travanj 2024 14:58