CROPIX
NA RASKRIŽJU U KARIJERI

KAPETANA MLADE HRVATSKE REPREZENTACIJE TRAŽE IZ BROJNIH ZEMALJA, A JEDAN JE KLUB POSEBNO ZAINTERESIRAN 'Trebaju novog kreatora igre, a on se uklapa'

Piše: Miho DobrašinObjavljeno: 16. siječanj 2019. 13:17

Petoplasirana momčad belgijskog prvenstva Anderlecht zainteresirana je za dovođenje kapetana mlade hrvatske nogometne reprezentacije Alena Halilovića iz Milana.

Pisali su tako jučer belgijski mediji.

“Halilović ne igra u Milanu i želi brzo napustiti klub. Moguće da je Anderlecht jedan od puteva. Nije poznato, međutim, je li on zainteresiran”, piše Voetbal Nieuws.

Anderlecht, koji je ove sezone igrao u istoj skupini Europske lige sa zagrebačkim Dinamom te nije izborio prolazak, smijenio je trenera prije tjedan dana. Na klupu je došao 52-godišnji Fred Rutten koji je prethodno radio u nizozemskom Twenteu.

Soccer Football - Europa League - Group Stage - Group F - AC Milan v F91 Dudelange - San Siro, Milan, Italy - November 29, 2018  AC Milan's Alen Halilovic in action with Dudelange's Jerry Prempeh and Danel Sinani          REUTERS/Daniele Mascolo
REUTERS/Daniele Mascolo / REUTERS
Alen Halilović

“Španjolski, nizozemski i belgijski klubovi pokazuju zanimanje za Halilovića, a spomenuti belgijski klub je Anderlecht. Potreban mu je novi kreator igre, a Halilović se uklapa u željeni profil”, dodaje taj portal.

Halilović je kapetan mlade hrvatske reprezentacije koju za šest mjeseci očekuje Europsko prvenstvo u Italiji i San Marinu pa on želi otići u klub u kojem bi igrao i skupio minutažu uoči tog natjecanja.

„Ne komentiramo takve stvari. Kada igrač potpiše za Anderlecht, to objavimo preko svojih službenih kanala i priopćenja“, odgovorila je Anderlechtova glasnogovornica Marie Verbeke upitana je li klub iz Bruxellesa zainteresiran za Halilovića.

Osoba upoznata s pregovorima oko mogućeg odlaska Halilovića sa San Sira rekla je u srijedu kako bi situacija mogla biti poznata u idućih tjedan dana te da su njegova moguća odredišta turski Bešiktaš te španjolski klubovi Betis, Espanyol i Getafe. Rekla je i kako je moguć odlazak mladog nogometaša u Belgiju ili Nizozemsku.

Linker
24. travanj 2024 15:28