Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX

PRILIKA KOJA SE NE PROPUŠTA

KATALONCI OBJAVILI BOMBU - RAKITIĆ POSTAJE NAJSKUPLJI HRVATSKI NOGOMETAŠ U POVIJESTI? Talijani pripremili ponudu koju ni Barca neće moći odbiti!

AUTOR:
  • Sportske Novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 10.02.2019. u 22:38

 • Prošloga se ljeta naveliko pričalo o potencijalnom senzacionalnom transferu Luke Modrića u milanski Inter, no od cijele priče, čini se, zasad neće biti ništa. Međutim, ovih je dana isplivala informacija da su Nerazzurri zagrizli za drugo veliko hrvatsko nogometno ime - Ivana Rakitića.

  Ugledni katalonski Sport raspisao se o spektakularnom transferu hrvatskog dokapetana i zvijezde Barcelone u redove Intera, a ostvari li se, Rakitić bi mogao postati najskuplji hrvatski nogometaš u povijesti.

  David Ramos/Getty Images
  Getty Images
   

  "Milanski klub spreman je na ljeto platiti Barceloni 90 milijuna eura za hrvatskog reprezentativca Ivana Rakitića, a pripremljen je i ugovor po kojem bi Hrvat dobivao pet milijuna eura po sezoni", senzacionalnu vijest objavili su Katalonci.

   

  Najskuplji transfer i dalje je onaj Matea Kovačića iz Intera u Real Madrid za 38 milijuna eura iz sezone 2015/2016. Na drugome je mjestu Luka Modrić koji je 2012/2013. iz Tottenhama prešao u Real Madrid za 35 milijuna eura. Treći je Dejan Lovren, 2014/2015. je iz Southamptona prešao u Liverpool za 25,3 milijuna eura. Na četvrtome mjestu je transfer Marka Pjace iz Dinama u Juventus za 23 milijuna eura iz sezone 2016/2017. Peto mjesto drži transfer Nikole Kalinića iz sezone 2018/2019, iz Fiorentine je prešao u Milan za 22 milijuna eura (izvor: Transfermarket.de).

   

  Iz drugih medija