Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images
KOMBINACIJE NA NOGOMETNOM TRŽIŠTU

'KLJUČNA FIGURA VELIKOG POSLA BIT ĆE MATEO KOVAČIĆ' Španjolci otkrili plan Madriđana? Oglasio se i trener Zidaneove mete: 'Nadam se da to nije istina'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 09. travanj 2019. 14:51

Koliko je bitan Chelseaju, Eden Hazard još je jednom pokazao kada je u ponedjeljak navečer bio strijelac oba pogotka u domaćoj pobjedi njegovog kluba protiv West Ham Uniteda (2:0).

Sjajni belgijski reprezentativac gotovo se pa svakodnevno povezuje s Real Madridom, a njegov mogući odlazak sa Stamford Bridgea trener Maurizio Sarri opisao je u razgovoru za BBC kao potencijalnu 'katastrofu'.

"Nadam se da to nije istina. Svaki trener želi zadržati igrača poput njega. Prava je katastrofa kada igrač poput Edena odluči promijeniti klub jer je jako teško pronaći nekoga tko je na istoj razini. Na svijetu možda postoje samo dva ili tri takva igrača. Ako nas napusti, morat ćemo pokušati nešto drugačije, a ne se bacati u potragu za novim Hazardom. On je u ovom trenutku unikat", poručio je talijanski strateg nakon utakmice.

Iz Španjolske pak stižu informacije o planu kojim će Madriđani pokušati slomiti londonski klub, a isti uključuje Matea Kovačića i Jamesa Rodrigueza.

LONDON, ENGLAND - FEBRUARY 18: Mateo Kovacic of Chelsea in action during the FA Cup Fifth Round match between Chelsea and Manchester United at Stamford Bridge on February 18, 2019 in London, United Kingdom. (Photo by Mike Hewitt/Getty Images)
Mike Hewitt/Getty Images

"Real će odigrati sve svoje karte kako bi potpisao Hazarda, a ključna figura u tom poslu bit će Mateo Kovačić", stoji u uvodu teksta na AS-u u kojem se ističe da je vrijednost slavnog Belgijca procijenjena na 116 milijuna eura.

"U Madridu planiraju veći dio tog iznosa pokriti prodajom Hrvata, koji je na posudbi u Chelseaju, te Jamesa Rodrigueza koji je trenutno u Bayernu", nastavak je istog članka.

"Mateo je na posudbi, naravno, ali jako bih volio da Kovačić ostane s nama. Svi dobro znate da na toj poziciji imamo problema jer imamo samo Jorginha", izjavio je pak još u ponedjeljak Sarri i tako potvrdio interes za Vatrenog.

Soccer Football - Champions League - Round of 16 Second Leg - Bayern Munich v Liverpool - Allianz Arena, Munich, Germany - March 13, 2019  Bayern Munich's James Rodriguez looks dejected after conceding their first goal scored by Liverpool's Sadio Mane (not pictured)   Action Images via Reuters/Andrew Boyers
Reuters/Andrew Boyers

Podsjetimo i na to da je u veljači FIFA zabranila Chelseaju potpisivanje novih igrača u dva iduća prijelazna roka zbog kršenja pravila prilikom dovođenja čak 25 maloljetnih pojačanja. No, očekivanja i španjolskih i engleskih medija su ta da bi spomenuta kazna mogla biti smanjenja ili poništena nakon žalbe londonskog velikana.

Linker
08. svibanj 2024 20:09