GNK Dinamo
NOVO LICE U MODROM DRESU

KLJUČNE ODLUKE PADALE U POSLJEDNJIM SATIMA PRIJELAZNOG ROKA Dinamo odustao od velikog posla s Rijekom, no jedan igrač ipak je stigao na Maksimir

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 01. rujan 2018. 15:57

Dinamo je odolio napadima francuskog Lillea i nije pustio kapetana Arijana Ademija u klub iz Ligue 1. Nadali su se Francuzi do zadnjeg trena da bi Modri mogli popustiti, trener Christophe Galtier vjerovao je da će Ademija ipak imati u kadru. Međutim, Dinamo je konačno spustio rampu i odlučio odbite sve upite i ponude iz Lillea.

Da je ostao još koji dan prijelaznog roka, pa da je i hrvatski prvak mogao još nekoga dovesti, možda bi u tom slučaju bilo nekih promjena, ovako ih nema. Doduše, ima Bjelica uz Šunjića još i Doumbiju, ali s obzirom da je Malijac bio dugo ozlijeđen, da se tek vratio na teren, bilo bi prerizično sad pustiti Ademija. Da, pričalo se i da bi Doumbia mogao otići nekamo na posudbu, međutim, ništa niti od toga, svi ostaju na broju.

Zagreb, 190518.
Stadion Maksimir.
Hrvatski Telekom Prva Liga, 1.HNL, 36.kolo, seniori, utakmica GNK Dinamo - NK Inter Zapresic.
Na fotografiji: igraci Dinama slave naslov prvaka Hrvatske, Arijan Ademi.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajac / CROPIX

- Ja nikoga ne tjeram iz Dinama, ali ako se u ovim zadnjim satima dogodi kakav transfer ili ako netko želi ići nekamo na posudbu, u redu. Međutim, mislim da je ovaj kadar koji sad imamo dovoljan i optimalan, trebat će nam s obzirom na broj utakmica. Dosad sam u sezoni koristio 27 igrača, bit će i dalje rotiranja, svi će dobiti priliku, svi će imati određenu minutažu - kazao je na tematiku transfera Nenad Bjelica.

Ademi, dakle, ostaje, to je dobra vijest za trenera?

- Nije to pitanje za mene, već za klupsku Upravu, ona o tome odlučuje. Što se mene tiče, ja sam već više puta istaknuo koliko nam je on bitan, kapetan.

Bilo je to nekoliko sati prije kraja prijelaznog roka, ništa nije ukazivalo da bi to mogla biti dramatična večer. Kao, recimo, prije godinu dana kad je zadnjeg dana prijelaznog roka u Maksimir došao Mario Gavranović i pregovarao s Modrima, a onda ipak dogovorio transfer za zimski mercato. Nije tako, recimo, jučer stigao niti Riječanin Heber. Brazilac jest bio u ozbiljnom Dinamovom fokusu, međutim, kad je trebalo napraviti ključni korak, kad je trebalo dogovoriti posao, nisu Modri bili baš toliko zainteresirani.

Rijeka, 070318.
Stadion Rujevica. 
Utakmica 23. kola HT 1. lige,
HNK Rijeka - GNK Dinamo.
Na fotografiji: Dos Santos Heber Araujo.
Foto: Matija Djanjesic / CROPIX
Matija Djanjesic / CROPIX

Stavili su na vagu treba li im ili ne, koliko bi koštao i što bi im donio, konačno su odlučili da u taj posao neće ući. Dobro, možda ni Rijeka nije bila zainteresirana za prodaju svog napadača Dinamu, kako god, nije se desilo. I gotovo. Vidjet će se u nedjelju u Maksimiru, Heber bi mogao biti glavna prijetnja Modrima.

Tako je, zapravo, sve ispalo mirno, bez previše stresa u maksimirskim dvorima. Ipak, jedan je igrač došao jučer u Zagreb na završne pregovore i liječnički pregled. Riječ je o Petru Mikuliću, lijevom beku, koji je član U-19 reprezentacije.

Dakle, radi se o mladiću koji je u reprezentaciji kolega i konkrent Davidu Čolini, igraču koji je neki dan potpisao za Monaco. Dinamovi pregovori s Čolinom nisu bili uspješni, igrač i njegova obitelj odlučili su se na odlazak i Dinamo je prihvatio Monacovih milijun i nešto eura. A onda je odlučio dovesti Petra Mikulića, igrača koji je upisao četiri nastupa u HNL-u za zaprešićki Inter, a stiže iz Dugopolja. Inače je produkt Hajdukove škole nogometa, eto, još jedan igrač iz tog bazena završit će u Dinamu. Mikulić će, naravno, u prvo vrijeme igrati za Dinamo II, a u dogledno vrijeme, možda pokaže kvalitetu i za prvu momčad. Lijevi su bekovi uvijek na cijeni.

Linker
27. travanj 2024 02:59