REUTERS/Suhaib Salem
NAPETI PREGOVORI

KLJUČNI SASTANAK: MAMIĆ U MADRIDU NAGOVARA NAJVEĆE POJAČANJE DA DOĐE U MAKSIMIR! U cijelu akciju uključila se i nova zvijezda beogradskog Partizana...

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 09. srpanj 2019. 10:08

Sportski direktor Dinama Zoran Mamić u ponedjeljak poslijepodne se u Madridu sastao s Luisom Fernandesom, zastupnikom Urugvajca Federica Ricca, lijevog beka koji bi trebao biti novo pojačanje Dinama. Posrednik u pregovorima bio je hrvatski menadžer Darko Alegić.

- Zastupnik će sad razgovarati s igračem, a ako Ricca bude zadovoljan ponudom, onda će se krenuti u završne pregovore s Malagom. On drži da u tom slučaju neće biti problema. Ricca ima još nekoliko ponuda, pa će odlučiti koja je najbolja za njega. Uglavnom, konačna odluka hoće li Ricca u Dinamo bit će donesena u četvrtak, kazao nam je Alagić.

Značajan doprinos mogućem transferu dao je i bivši igrač Dinama Luis Ibanez, kao i nogometaš Partizana Rajko Brezančić, koji je s Riccom igrao u Malagi. Zanimljiva je uloga Brezančića, srpskog nogometaša, koji je prije dva dana potpisao ugovor s beogradskim klubom. Naime, osim što je s Urugvajcem igrao u Malagi, dobri su prijatelji.

Aitor Alcalde/Getty Images
Getty Images
Federico Ricca (desno)

Brezančić je, nakon što je saznao za interes Dinama, kazao urugvajskom nogometašu da svakako prihvati ponudu, jer da mu dolazak u plavi dom može biti veliki katapult u karijeri. Također u priču se uključio i Luis Ibanez koji također poznaje Riccu.

Saznajemo da je bivši plavi lijevi bek čak četiri puta razgovarao s Urugvajcem, nagovarajući ga da dođe u Maksimir. Ricca se kod Ibaneza posebno raspitivao o klubu, ali o gradu, životu u Zagrebu. Također, jako ga je zanimalo kakav je trener Nenad Bjelica i koje jezike govori. Tu, naravno, nema problema, jer Bjelica, kako u šali volimo kazati, govori “sve” jezike’, pa tako naravno i španjolski, jer je igrao u Albaceteu, Betisu i Las Palmasu. Zanimalo ga je i kakav nogomet preferira Dinamov trener.

Uglavnom, nakon svih tih razgovora Federico je izrazio želju za dolaskom u plavi klub, ali priča time nije završena. Treba razmotriti ponudu iz Maksimira, s obzirom na to da je tražen i na drugim adresama. Ono što jest važno i što treba napomenuti svakako je činjenica da se dopada treneru Nenadu Bjelici koji drži da je Ricca najbolji od svih lijevih bekova koji su Dinamu bili ponuđeni i za koje su Modri bili zainteresirani. Zapravo to je logično, ne bi se ni kretalo u pregovore oko dolaska Urugvajca da je Bjelica našao zamjerke. Jer trener Dinama odlučuje tko može a tko ne može igrati u njegovoj momčadi.

Dakle, za konačnu odluku o mogućem novom lijevom beku Modrih treba pričekati do četvrtka. Ne treba ništa prejudicirati, sjetite se samo priče s lijevim bekom reprezentacije Bosne i Hercegovine. Eldar Ćivić, iako je izgledalo da je sve gotovo, ipak nije stigao na Maksimir. Kada se činilo da je Dinamo našao novog lijevog beka, igrač praške Sparte ipak se odlučio otići u Ferencvaros. Budimo realni, financije uglavnom odlučuju o svemu. Modri klub se ne može razbacivati novcem, svaka kuna je važna...

Linker
19. travanj 2024 21:42